Actiebeeld uit Ajax B-SVGG. Foto: Christian Roeterink
Actiebeeld uit Ajax B-SVGG. Foto: Christian Roeterink Christian Roeterink

Ajax-B wint van SVGG

Sport

BREEDENBROEK - Ajax-B speelde op zaterdagmiddag de gemeentelijke derby tegen Megchelen. Het sportpark was aardig volgelopen. De toeschouwers zagen in het begin een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het resulteerde in schoten van Chris (over) en Nick (redding keeper). Na 25 minuten een mooie steekbal van Finn op Hylke, die de keeper tot een redding dwong. Bij de corner die volgde leek een verdediger van Megchelen hands te maken, de verder prima leidende scheidsrechter kon het niet zien. Tien minuten voor rust de terechte voorsprong voor Ajax-B. Martin werd op de rand van de zestien neergelegd. De keeper kon de vrije trap van Chris niet vasthouden en Hylke was attent en tikte binnen. Lang kon Ajax-B niet van de voorsprong genieten. Ralph wilde Luuk aanspelen, maar schoot tegen de rug van een tegenstander en zag de bal langzaam het doel in rollen: 1-1.

In de tweede helft ging Ajax-B door waar het gebleven was. Jongelingen Chris en Finn speelden uitstekend op het middenveld waardoor Ajax-B aan het voetballen kwam. Maar ook SVGG kende gevaarlijke momenten waardoor het een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Ralph maakte zijn fout meer dan goed met een aantal prima reddingen, onder andere op een vrije trap die hard laag ingeschoten werd. In de 60ste minuut gaf Timo een hoge voorzet, de keeper van SVGG schatte het niet goed in en promoveerde de voorzet tot doelpunt. Een gelukje voor Ajax-B, maar wel een verdiende voorsprong. Daan haalde een bal van de lijn en vlak voor tijd redde Ralph in een 1 op 1 situatie. Tussendoor had Ajax-B kansen via een vrije trap van Nick, een schot van Martin uit een goede voorzet van Floris-Jan en een schot van Chris. Tom kwam een teenlengte te kort om een diepe bal tot doelpunt te promoveren. Gescoord werd er niet meer, waardoor Ajax-B met 2-1 won.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in de kantine, met dank aan de vele gasten uit Megchelen! Volgende week speelt Ajax-B uit in Hall tegen SHE.

Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark, Syb Geven (Floris-Jan Kip), Daan Roes, Luuk Hebinck, Chris Schimmack, Finn Lubbers (Daan Ebbers), Nick Fisser, Tom Reusen, Martin Rexwinkel, Hylke Keizer