In duel. Foto: Christian Roeterink Christian Roeterink

Ajax B op karakter langs SHE

Sport

BREEDENBROEK - Ajax-B speelde in Hall tegen SHE. Een onbekende tegenstander.

In de beginfase was Ajax-B slordig en kreeg de thuisploeg een grote kans. Na een balletje binnendoor kon de spits alleen op Ralph af. Hij omspeelde de keeper, maar schoot vervolgens naast het lege doel. Een waarschuwing voor Ajax-B, dat beter in de wedstrijd kwam en wat kansen kreeg via corners en afstandsschoten. De thuisploeg schuwde het fysieke spel niet en maakte veel overtredingen. De scheidsrechter hield de kaarten lang op zak, waardoor SHE dit de hele wedstrijd kon blijven doen. Na weer een harde overtreding kreeg Ajax-B een vrije trap. Nick bracht hem voor het doel en Daan kopte rakelings naast. Even later schoot Daan hard op doel, echter recht op de keeper. Af en toe kwam SHE er uit via een gevaarlijke counter. Ralph redde prima met z’n voet bij zo’n uitbraak. Het leek op 0-0 bij rust af te stevenen, maar na een combinatie tussen Tom en Luuk aan de linkerkant kon Nick de bal oppikken op het middenveld en schoot van afstand de 0-1 binnen.

Meteen volgde een grote kans op 0-2. Finn werd ondersteboven gelopen maar kon nog wel voorgeven op Hylke, die z’n voet niet goed achter de bal kreeg.

Ajax-B begon goed aan de tweede helft met een aantal mooie aanvallen. Ook SHE ging door waar ze gebleven waren en Finn en Hylke werden hard aangepakt. In een paar minuten tijd draaide de wedstrijd om. Eerste werd Ralph van afstand geklopt, en daarna kon de spits van de thuisploeg alleen op de goal af, hij omspeelde Ralph en maakte de 2-1. Even leek Ajax-B de draad kwijt en SHE raakte de paal. Toch herpakte Breedenbroek zich. Nick schoot op de lat. De zoveelste overtreding op Hylke betekende dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen en vervangen werd door Daan. De vrije trap werd uitstekend binnengekopt door Martin: 2-2.

Ajax-B geloofde er in en had ruim een kwartier de tijd. Met Yoes en Thijs als verse aanvallers in de ploeg leek er nog wat te halen. Ajax-B was in de aanval, maar grote kansen leverde het niet op. Tot Nick vlak voor tijd mocht aanleggen en uit een vrije trap de verdiende 2-3 binnenschoot.

Een terecht overwinning op een harde en fysieke tegenstander. Volgende week speelt Ajax-B thuis tegen Babberich.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Koen Ebbers, Daan Roes, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser, Hylke Keizer (Daan Ebbers), Martin Rexwinkel (Yoes Koskamp), Tom Reusen (Thijs Keizer)