De nieuwe tenues, vlnr: Peter Koenders, Martin Drost en Tonny Stroet. Foto: Frank Vinkenvleugel
De nieuwe tenues, vlnr: Peter Koenders, Martin Drost en Tonny Stroet. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Jonge biljarter heeft een ‘keutje’ voor op de rest

Sport

BREEDENBROEK- Bij Biljart Vereniging Koenders in Breedenbroek zijn ze blij met het nieuwste lid Tim Koenders (22 jaar). Deze nieuwe aanwinst haalt de gemiddelde leeftijd naar beneden en de rest van de vereniging is maar wat blij met zijn kwaliteiten. Hij doet de rest bijna wat voor. Ze mochten ook nog eens nieuwe blouses met logo van de sponsor ontvangen en die presenteren ze graag.

Door Waltraud Wensink

De huidige groep biljarters is begonnen in de zomer van 2018 en inmiddels zijn ze bezig met hun vijfde seizoen. Tonny Stroet (secretaris en zelf spelend): “We begonnen met vijf personen en inmiddels zijn we met elf personen. We zijn dan ook trots dat Tim ons komt versterken, want in feite is hij vergeleken bij een aantal van ons ‘extreem jong’. Ook kunnen we stellen dat hij tot nu toe nog steeds ongeslagen is dus hij heeft zeker de kwaliteiten in zich. Tim is in het derde team begonnen en echt een aanwinst voor ons team. Hij gaat de oudere spelers nog van hun plek verstoten en terecht. Hij wint goed en als je beter bent dan een ander dan moet je ook hogerop.”

‘De drempel
was niet hoog
om erbij te
gaan’


”Ik hoor de tegenstanders wel eens zeggen dat het niet lang zal duren voordat ik nog beter zal presteren. Ik heb in het café van mijn vader voorheen regelmatig biljart gespeeld maar was geen lid van de biljartvereniging. Dat is pas gekomen nadat ik had meegedaan aan een ‘vierballen’ toernooi. De anderen van de vereniging kende ik al wel, want die zag ik wel eens spelen. Dat maakt ook dat de drempel uiteindelijk niet echt heel hoog was om erbij te gaan. Ik wilde het eerst eens rustig bekijken of ik er wel bij wilde maar toen sloeg ik al een stap over en moest gelijk de competitie in. En dan hoop ik als eerste man te kunnen starten. Dan natuurlijk nog nuchter, dan ben ik vervolgens als eerste aan de bar en kan daarna een drankje doen”, geeft Tim lachend aan.

‘Het maakt
niet uit of je
60, 80, 90
of 22 bent’


Tonny zegt: ”Je merkt het tijdens het spel eigenlijk niet dat hij een stuk jonger is dan de anderen. Als hij dan ook nog eens zo speelt zoals hij het tot nu toe doet, is het helemaal mooi .We spelen nu met drie teams en elf spelers. Natuurlijk is het fijn om nieuwe leden te krijgen, maar als er meer teams komen, moeten we ook een biljart erbij. Dus we zijn eigenlijk best tevreden met dit aantal, maar als zich iemand meldt, zijn ze zeker welkom. Op dit moment komen we binnen de competitie verschillende leeftijden tegen. En je ziet het: of je nu 60, 80, 90 of 22 bent, als je aan het biljarten bent maakt dat niets uit.”
De heren van Biljartvereniging Breedenbroek worden trouwens in het nieuw gestoken door Peter Koenders en Martin Drost. De leden kunnen weer goed voor de dag komen in de mooie zwarte blouses met hun eigen logo.

Ins en outs
Tonny: ”Nu is Tim nog ongeslagen en heeft een ‘keutje’ voor op de rest, maar er zal een dag komen dat hij een tegenstander krijgt waar hij van verliest.”
Tim: ”Dan zal ik natuurlijk enorm balen, ik ben vrij fanatiek maar zal ervoor zorgen dat de keu heel blijft. Ik probeer het allemaal wel serieus op te pakken. Ik leer nu van de oudere leden alle ins en outs, van basistechniek tot aan al het andere. Er is sprake van een leuke samenwerking onderling en tijdens het biljarten merk je weinig van het leeftijdsverschil. Ik speel in het derde team, maar sta ook wel reserve voor het eerste. Ik heb ook al met mijn pa gespeeld, dat is toch mooi.”
Dat is zeker mooi, dat je als jonge vent met open armen binnen de biljartvereniging wordt ontvangen, niet alleen om het gemiddelde van de leeftijd omlaag te halen maar ook om het team misschien wel naar een hoger niveau te helpen.
Informatie: Tonny Stroet tmwjstroet@kpnmail.nl of 06-10384480.

Tim Koenders stoot een bal. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band