Ajax B in de aanval. Foto: Christian Roeterink
Ajax B in de aanval. Foto: Christian Roeterink Christian Roeterink

Ajax-B doet zichzelf tekort in Azewijn

Sport

BREEDEBROEK/AZEWIJN - Ajax-B won de laatste vier wedstrijden en ging dus met vertrouwen naar Azewijn voor de wedstrijd tegen Den Dam.

Het begin was goed. Een vrije trap van Nick Fisser verdween via de muur naast het doel, de corner werd bijna binnengetikt door Martin Rexwinkel.
Een mooie aanval over rechts via Daan Roes, Timo Yark en Nick Fisser leverde Hylke Keizer een schotkans op, die net voorlangs ging.
Den Dam had de hele middag veel overtredingen nodig om Ajax-B te stoppen, en een harde tackle op Chris Schimnack leverde al snel geel op voor de thuisploeg.
Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg werd de bal diep gespeeld. Ralph Wissing kwam uit zijn doel en maaide over de bal heen, waardoor de spits eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.
Een tegenvaller, maar nog tijd genoeg om de wedstrijd te draaien. Den Dam geloofde echter in een goed resultaat en deed er een schepje bovenop. De keeper redde op een poging van Hylke Keizer na een goede pass van Schimnack, en kopballen van Keizer uit een vrije trap van Fisser en een voorzet van Yark leverden niets op. Vlak voor rust moest Wissing redden op een volley van de spits van Den Dam.

Met verse krachten Yoes Koskamp en Thijs Keizer in de ploeg ging Ajax-B in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Den Dam dat scoorde. In de 55ste minuut werd de bal van grote afstand over Ralph Wissing geschoten. Een schitterend doelpunt.
Ajax-B had toen al kansen gehad via Keizer (van dichtbij over) en Fisser (vrije trap via keeper op de lat). Toch liet Breedenbroek de kop niet hangen en bleef doorgaan. Het was eenrichtingsverkeer en Ajax-B kreeg een aantal goede kansen, maar hij wilde er niet in. Tot de 75ste minuut. Nick Fisser schoot op doel. De keeper verkeek zich een beetje op het schot en hij verdween in het doel.
Ajax-B zette aan voor de gelijkmaker. Thijs Keizer had een penalty verdiend toen hij met twee handen omver geduwd werd, de scheidsrechter zag het niet. Yoes Koskamp vond de keeper op zijn weg in een 1-tegen-1 situatie, Hylke Keizer kon een voorzet van Nick Fisser net niet binnentikken bij de tweede paal, en een volley van Finn Lubbers werd door de keeper gepakt.
In blessuretijd viel de dik verdiende gelijkmaker alsnog. Uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Thijs Keizer, die de 2-2 binnenschoot.
Zo hield Ajax-B toch nog een puntje over aan de wedstrijd, waar dat er eigenlijk drie hadden moeten zijn.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan komt Eendracht Arnhem naar Breedenbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers, Tom Reusen (Thijs Keizer), Martin Rexwinkel (Yoes Koskamp), Hylke Keizer