Qianwen Li (DIOS) winnaar B nieuwjaarstoernooi 2023.

Qianwen Li (DIOS) winnaar B nieuwjaarstoernooi 2023.

PR DIOS

Nieuwjaarstoernooi dynamictennis goed verlopen

Sport

DINXPERLO - Op zondag 15 januari is er in Dinxperlo het 24e Nieuwjaarstoernooi Dynamictennis gehouden. Voor de zebende keer werd dit toernooi gehouden in Dinxperlo en georganiseerd door de afdeling DT van DIOS in samenwerking met Litac uit Lichtenvoorde.

Dit zeer gewaardeerde toernooi was toegankelijk voor alle spelers, die lid zijn van de DTBN. Spelers kunnen hier punten scoren voor de rankinglijst, dus de meeste toppers vanuit heel Nederland hebben deelgenomen. Het NJ-toernooi staat er om bekend, dat er op één dag een enkel- en dubbeltoernooi gepeeld wordt. Dit vergt voor de organisatie van te voren veel werk om het op de dag zelf allemaal goed te laten verlopen. Er werd in zowel de enkel- als de dubbel gespeeld in A-B-C-D klasse, dit op volgorde van sterkte.
Winnaar in de A- klasse is Tom Maassen geworden, de Nederlandse kampioen, lid van Personal tennis uit Horst, Limburg. Wederom was de wisselbeker voor hem.
Ook dynamictennis spelers uit de gemeente Aalten presteerden uitstekend. In de A-klasse dubbel werd het team uit Lintelo (Gert Eeltink en Eric Knipscheer) verrassend de winnaar. Dit na een spannende finale tegen de heren uit Horst.
In de B-klasse werd DIOS-lid Qianwen Li, na een zware voorronde kampioen. Hij heeft hier hard voor moeten werken. Een prachtige prestatie.
In de D-klasse dubbel behaalden de dames Adrea Kuiper en Doortje ter Beek de tweede plaats , ook dit is een prima prestatie.
Dynamictennis wordt op een honderdtal plaatsen in Nederland gespeeld met duizenden beoefenaren. Ook bij DIOS in Dinxperlo wordt het gespeeld en wel op de volgende dagen:
Dinsdagavond van 18:30 uur t/m 20:30 uur
Donderdagavond van 20:00 uur t/m 22:00 uur
Vrijdagmorgen van 10:00 uur t/m 11:30 uur
DIOS nodigt iedereen van harte uit om deze sport eens een keer uit te proberen want dynamictennis is: gemakkelijk aan te leren, attractief voor alle leeftijden, mannen en vrouwen spelen met en door elkaar en op gevorderde leeftijd nog goed vol te houden.
Er wordt gespeeld met lichte materialen, waardoor blessures een uitzondering zijn. Dynamictennis is dynamisch, aantrekkelijk op zowel recreatief als wedstrijdniveau.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band