Tijdens een vergadering van de Sportkleding Weggeefbeurs commissie. Foto: PR
Tijdens een vergadering van de Sportkleding Weggeefbeurs commissie. Foto: PR

Sportkleding weggeefbeurs gemeente Aalten

Sport

AALTEN - Een sportkleding weggeefbeurs is op vrijdag 3 februari van 16.00 tot 20.00 uur. Kledingrekken en tafels vol met goede sportkleding, sportschoenen, scheenbeschermers et cetera wat allemaal nog minstens een ronde mee kan. Iedereen is welkom om kleding uit te zoeken.

Voetbalvereniging AZSV is de initiatiefnemer van dit speciale project. Om deze beurs breder te trekken, is contact gezocht met Figulus Welzijn. Hierdoor is er een commissie ontstaan die deze Weggeefbeurs gaan organiseren voor de hele gemeente Aalten. Deze commissie heeft alle sportverenigingen in de gemeente Aalten aangeschreven met het verzoek om mee te doen met deze actie. Sportkleding waar je kinderen zijn uitgegroeid of sportattributen die er nog als nieuw uitzien maar waar je niets meer mee doet? Zonde om weg te gooien! Gelukkig zijn er diverse sportvereniging in onze gemeente die deze beurs omarmen.
Deze verenigingen hebben hun achterban benaderd om sportkleding en eventueel sport attributen in te zamelen voor deze beurs. Tien verenigingen uit Aalten hebben aangegeven al veel spullen te hebben ingezameld voor 3 februari.
Meewerkende sportclubs zorgen met vrijwilligers zelf voor de uitgifte van de kleding en materialen. Iedereen kan een kijkje nemen en spullen ophalen, volwassenen, jongeren en kinderen.
Als voorbeeld: Tijdens het jaarlijkse Henk Bruenstoernooi, dat in december eindelijk weer plaats kon vinden, hebben Bovo-leden massaal kleding gedoneerd voor de Sportkleding Weggeefbeurs. Ook tijdens het ouder-kind toernooi werd kleding gedoneerd.
Naast deze beurs zijn er in de gemeente Aalten natuurlijk ook andere initiatieven rondom kledingruil. Iedere dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur en iedere donderdag van 19.00 tot 20.30 uur is men welkom bij Hip Zonder Knip in het Kulturhus in Dinxperlo (Terborgsweg 3). En in Aalten is er Mooi voor Nop. Iedere zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur in Ontmoetingscentrum De Dam in Aalten (Damstraat 4-i).
Mail voor informatie naar maatschappelijk@azsv-aalten.nl of m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant