Bloemen voor de jubilarissen. Foto: PR

Bloemen voor de jubilarissen. Foto: PR

Dames gymgroep 55 jaar jong

Sport

DINXPERLO - De Heurnse Vrouwen Gymgroep, onderdeel van de binnensport vereniging DIOS, bestaat 55 jaar. 

Op 14 januari 1968 vonden enkele dames het tijd worden om wat aan de conditie te doen, de leidster was snel gevonden in de persoon van Jo Bruggink. Eerst werd er in de huiskamer gegymd, maar al snel werd de groep te groot en ging men naar zaal Bruggink in De Heurne. De groep groeide gestaag en werden twee groepen. Later werd er aansluiting gezocht met toen KEV, later Represta en nu Dios.
Ook ging men naar de sporthal in Dinxperlo, waar meer mogelijk was. Er hebben verschillende mensen leiding gegeven, op verschillende locaties, maar de groep bleef in stand.
Twee dames - Lenie Veerbeek en Johanna Wensink - zijn vanaf het begin lid, deze dames zijn op 26 januari, tijdens een gezellige middag, in het zonnetjes gezet met een bloemetje door enkele leden van het bestuur van DIOS.
Op dit moment telt de groep 19 dames, die elke week op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, in de sporthal, onder de deskundige leiding van Latisha de spieren los maken. Er wordt wat aan de conditie gedaan en alle spieren van top tot teen komen met afwisselende oefeningen aan de beurt, er wordt afgesloten met een bal of ander spel. Ook het sociale aspect komt aan bod en men houdt elkaar op de hoogte, want de kaakspieren moeten ook getraind worden.
Belangstellenden zijn welkom op een dinsdagavond om een kijkje te nemen.

De gymgroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant