Fel duel om de bal. Foto: Mark Kruip

Ajax-B wint het uitduel tegen RKPSC

Sport

BREEDENBROEK - Zondag stond voor Ajax Breedenbroek de uitwedstrijd tegen RKPSC de nummer 3 van de competitie op het programma. Het thuisduel tegen RKPSC eindigde in een gelijkspel (1-1). De heren van Ajax-B waren gebrand om een goed resultaat mee terug te nemen naar Breedenbroek en daar staat de uitslag ook wel na, namelijk een keurige 0-4 overwinning.

De eerste helft domineerde Ajax-B geheel wat resulteerde in veel kansen van onder andere Martin (1-op-1 tegen de keeper), Tom (schot naast vanuit een moeilijke hoek) en Thijs (bal keurig meegenomen maar raakte de bal helaas niet goed). Na een minuut of 25 werd het eerste doelpunt van de middag gescoord. Een vrije trap van Nick viel tussen de verdediging van RKPSC en werd keurig binnen gewerkt door Martin. Dat was zijn eerste van de middag. Het spel van Ajax-B was bij vlagen om te genieten, goed positiespel van het middenveld resulteerde in veel kansen en tevens de 0-2. Vanuit het middenveld werd Tom weggestuurd, waarna hij Nick schitterend bediende met een voorzet bij de tweede paal en Nick de 0-2 binnen kopte.

Ruststand 0-2

In de tweede helft ging Ajax-B, ondanks het slechte veld, door met het goede positiespel. Hier kwamen weer een aantal goede kansen uit. Een knap schot van Martin belandde boven op de lat, een schot van Chris ging net langs de paal en een kopbal van Daan uit een hoekschop die hij best op goal had mogen koppen. Maar erg lang duurde het niet voor de 0-3 viel. Thijs die de bal ontving van een goedspelende Nick dribbelde een man voorbij waarna hij de bal onder de keeper het doel inschoot. Na de 0-3 werd het spel een stuk slordiger waardoor RKPSC voor het doel van Ajax-B kon komen. Erg gevaarlijk werd de thuisploeg niet, een schot werd half geblokkeerd door Daan en rolde in de handen van Ralph. Dat was, naast het goed meevoetballen, het enige wat Ralph te doen heeft gehad. Aan de andere kant viel nog wel een schitterend doelpunt. Een fantastische crossbal van Timo werd keurig breed gelegd door Daan waardoor Martin zijn tweede van de middag kon intikken. Smetje op de wedstrijd is het uitvallen van Yoes met een hamstringblessure, hopelijk is hij er snel weer bij.

Eindstand 0-4

Goede wedstrijd van Ajax-B met goed positiespel en veel kansen, oftewel een dik verdiende overwinning. Volgende week speelt Ajax B thuis tegen NVC uit Netterden.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers (Daan Ebbers), Tom Reusen (Yoes Koskamp), Martin Rexwinkel, Thijs Keizer (Tadesse Luimes)