Actiebeeld. Foto: PR

Ajax-B wint ruim van NVC

Sport

BREEDENBROEK - Na de mooie uitoverwinning op RKPSC (0-4) van vorige week, speelde Ajax-B nu in eigen huis tegen NVC. Eerder dit seizoen in Netterden eindigde het in 1-1. Zondag begon de thuisploeg goed. Vrije trap van Chris draaide gevaarlijk in en werd bijna binnengetikt. Goede actie van Tom dwong de keeper tot een redding. In de vierde minuut was het raak. Via Martin en Finn kreeg Thijs de bal, en schoot hard laag raak. Daarna zakte de wedstrijd in en had NVC wat momenten. Het gevaar kwam van Mark Romer via een schot over en een kopkans. De gasten wilden van achteruit opbouwen, maar dat ging mis in de 37ste minuut. Thijs zat er kort op, veroverde de bal en stelde Martin in staat om 0-2 binnen te schieten. Ajax-B leek met een comfortabele voorsprong te gaan rusten. Netterden maakte echter nog 2-1. Het was buitenspel, er werd ook voor gevlagd. De scheidsrechter, die verder overigens prima, floot keurde het doelpunt om onbegrijpelijke redenen toch goed.

In de tweede helft nam Ajax-B al snel afstand. Via Finn kwam de bal bij Martin. Zijn schot werd van richting veranderd en liet de keeper kansloos. Een minuut later werd een vrije trap van Chris op schitterende wijze binnengekopt door Koen en stond het 4-1. De wedstrijd was gespeeld, Netterden geloofde het wel, en Ajax-B ging door. Goede voorzet van Daan stelde Thijs in staat zijn tweede van de wedstrijd te maken (4-1). Nadat diezelfde Thijs in de zestien werd vastgehouden schoot Martin van elf meter raak (5-1), en Daan kopte uit een corner de 7-1 binnen. Tussendoor had Ajax-B ook nog een handvol grote kansen gemiste, waardoor de score zelfs hoger had kunnen uitvallen.

Al met al een zorgeloze middag voor Ajax-B. De ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Dan gaat Breedenbroek op bezoek bij koploper Elsweide.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Koen Ebbers, Syb Geven, Timo Yark (Hylke Keizer), Chris Schimmack (Daan Ebbers), Daan Roes, Finn Lubbers, Tom Reusen, Martin Rexwinkel, Thijs Keizer