De intocht van 2022. Foto: Frank Vinkenvleugel
De intocht van 2022. Foto: Frank Vinkenvleugel

Avond4daagse Dinxperlo komt er weer aan

Sport

DINXPERLO - Een ouderwets gezellige Avondvierdaagse met vooral veel wandelplezier, dat is de insteek. Van dinsdag 6 juni tot en met 9 juni vindt het door de Avondvierdaagse Dinxperlo georganiseerde evenement voor de 55ste keer plaats. In Dinxperlo, Süderwick en omgeving. Maandag 5 juni is de inhaalavond vooraf, voor deelnemers die op een van de andere avonden verhinderd zijn.

De voorinschrijving is al geweest, maar ook tijdens de inhaalavond op de maandag of op de dinsdag kan nog worden ingeschreven. Tijdens de voorinschrijving hebben al bijna vijfhonderd deelnemers zich aangemeld en de ervaring van de laatste jaren is dat gedurende de eerste avond er nog snel tweehonderd bij komen. Dit betekent dat er waarschijnlijk weer een mooi aantal wandelaars deelneemt dit jaar.

Door plaatselijke sponsoren, de Rabo Clubkas en medefinanciering door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland, is het deelnamegeld nog steeds betrekkelijk laag. Bij opgave bij de start bedragen de inschrijfkosten 6  euro. Nieuw dit jaar is de vrijegiftbus. “We merken als organisatie dat ieder jaar weer wandelaars één of twee avonden meelopen. Dit is natuurlijk niet het idee van de Avondvierdaagse, daarom dat er speciaal voor deze deelnemers een vrijegiftbus staat. Deze wandelaars maken gebruik van de faciliteiten die onderweg geboden worden en daarom ook dat deze wandelaars gevraagd wordt een bijdrage hiervoor te doen.”

Er zijn twee routes, van vijf en tien kilometer, en de start is elke avond om 18.00 uur, met uitzondering van de vrijdag, dan is de start al om 17.30 uur. De Eurohal in Dinxperlo is de startplek. Dit jaar wordt er weer door zowel de omgeving van Dinxperlo als van Suderwick gelopen. Zoals gebruikelijk wordt de Avondvierdaagse op vrijdag afgesloten met een medaille en een intocht met bijdragen van de plaatselijke muziekverengingen.


Facebookpagina Avond4daagse-Dinxperlo

stuur een mail

De intocht van 2022. Foto: Frank Vinkenvleugel
De intocht van 2022. Foto: Frank Vinkenvleugel
De intocht van 2022. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant