En weer een goal voor Ajax B. Foto: Christian Roeterink

Ajax B maakt zich op voor de nacompetitie

Sport

BREEDENBROEK - Op de laatste speeldag van de competitie maakte Ajax Breedenbroek nog kans op de titel. De achterstand op koploper Elsweide was twee punten. Het enige dat Ajax-B kon doen was winnen en wachten wat er in Megchelen zou gebeuren bij SVGG – Elsweide.

Bij een gelijkspel in Megchelen zou Ajax-B met zeven doelpunten verschil moeten winnen om op doelsaldo kampioen te worden. Tegen het laag geklasseerde RVW, dat nergens meer om speelde, bleek dat geen onmogelijke opgave. Ajax B schoot uit de startblokken. Na een hele reeks corners werd in de 7e minuut de 1-0 binnengekopt door Daan Roes. Paar minuten later zette Thijs de 2-0 op het scorebord uit een assist van Yoes. Finn maakte er 3-0 van op aangeven van Thijs. Bij een schotje van Nick ging de keeper in de fout (4-0). Uit een penalty na een overtreding op Thijs zette Martin de 5-0 op het bord. Thijs raakte zodanig geblesseerd bij die overtreding dat hij vervangen moest worden door Tom. Luuk werd in de slotminuten van de eerste helft geen strobreed in de weg gelegd en kon na een mooie solo de 6-0 ruststand op het bord zetten.

Vlak na rust kon Tom van dichtbij de 7-0 binnenkoppen en was de benodigde marge bereikt. Elsweide was ondertussen ook op voorsprong gekomen in Megchelen, de titel was ver weg. Toch ging Ajax B door. De keeper van RVW redde op pogingen van Nick en invaller Mark. Diezelfde Mark raakte nog twee keer de lat en kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van Tom. Een vrije trap van Chris werd door Mark richting goal gewerkt en door Martin bij de tweede paal het laatste zetje gegeven voor de 8-0. Helaas was het ondertussen ook 0-2 geworden in Megchelen, waardoor de titel naar Elsweide ging.

Ajax B deed wat het moest doen, maar helaas was het niet genoeg. Toch is het een prima seizoen geweest met 57 punten. Er volgt nog een kans om te promoveren via de nacompetitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 11 juni in Breedenbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Koen Ebbers, Daan Roes (Syb Geven), Daan Ebbers (Hylke Keizer), Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers, Yoes Koskamp (Mark Kruip), Martin Rexwinkel, Thijs Keizer (Tom Reusen)