Het peloton vanuit de auto. Foto: PR
Het peloton vanuit de auto. Foto: PR

Bongers Achterhoek Tour keert terug voor sportieve wielerervaring

Sport

DINXPERLO - Op zondag 17 september om 11.00 uur zal de langverwachte Bongers Achterhoek Tour opnieuw van start gaan. Wat oorspronkelijk als een eenmalig evenement was bedoeld, heeft dankzij de enthousiaste reacties van deelnemers van vorig jaar een vervolg gekregen. Organisator Maurice Bongers heeft na zorgvuldige overweging besloten om opnieuw een Bongers Achterhoek Tour te organiseren. De organisatie benadrukt dat het geen wedstrijd is, maar een toertocht. Met begeleiding door ervaren motorrijders en een koersasistentwagen.

Fred Buitenhuis, een deelnemer van de vorige editie, toonde zijn waardering voor de goed georganiseerde tour: “De aanwezigheid van gezamenlijke shirts in het peloton, begeleiding door motorrijders, koersassistenten, EHBO en materiaalwagen maakten de tour tot een professioneel en veilig evenement.”
Een opvallend aspect van de tour vorig jaar was een wedstrijd van drie rondes, waarbij de eerste drie deelnemers die de finishlijn passeerden punten kregen. Het peloton vervolgde daarna gezamenlijk de tocht met een snelheid tussen de 25 en 30 kilometer per uur.
Deelnemers worden verwacht op zondag 17 september om 11.00 uur bij The Bed Company, Industriestraat 12 in Dinxperlo. Deelname is op de dag zelf mogelijk, maar het is belangrijk op tijd te komen, want de tour vertrekt om 11.00 uur.
Enkele spelregels zijn van kracht, zoals vereiste wielrenervaring, het dragen van een helm voor veiligheid, respect voor het verkeer en deelname op eigen risico.
Deelnemers ontvangen bij de start een wielershirt, en na afloop krijgen ze een aandenken en kunnen ze genieten van koffie en een broodje. Voor toeschouwers is er een scherm beschikbaar om de Bongers Tour live te volgen, en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band