Han Ruesink toont het eervolle bord. Foto: PR
Han Ruesink toont het eervolle bord. Foto: PR

‘Vrijwilliger van de eeuw’ zwaait af bij Grensruiters

Sport

DINXPERLO - Han Ruesink heeft zaterdag 9 september na ruim 47 jaar afscheid genomen als vrijwilliger van de Grensruiters. Omdat er geen vrijwilliger is die zich zoveel heeft ingezet voor de vereniging noemde de voorzitter hem tijdens de clubavond ‘vrijwilliger van de vorige eeuw’.

De voorzitter verwees daarmee naar het gegeven dat enkele jaren geleden Han in De Band ook al eens ‘Vrijwilliger van de week’ is geweest.
Een precieze datum noemen waarop Han als vrijwilliger is gestart is lastig. Iemand wordt namelijk niet als vrijwilliger benoemd, maar een vrijwilliger rolt er vaak geruisloos in. Zo is dat ook met Han gegaan. Zeker is dat Han al nauw betrokken is geweest bij de gesprekken met de gemeente over het in bezit krijgen van de huidige locatie. De Grensruiters nam de locatie aan de Hesselinkweg in 1976 in gebruik.
Als vrijwilliger is Han als voorzitter, secretaris, bestuurslid, erelid, parcoursbouwer, stratenmaker, bouwvakker, tuinman en terreinbeheerder van heel veel waarde geweest voor de Grensruiters. De huidige voorzitter noemde Han het werkpaard tussen alle luxepaarden. En dat inzetten voor de vereniging deed Han uit liefde voor de paardensport. Zo bouwde Han ook voor andere verenigingen parcoursen en was hij als vrijwilliger ook bij De Radstake een graag en vaak geziene hardwerkende gast.
Dat Han een keer zou gaan stoppen met het vrijwilligerswerk was onvermijdelijk. Han is, hoewel je het hem niet zou geven, 84 jaar. Hoewel de vereniging Han erg zal gaan missen en er eigenlijk niets te vieren valt, heeft de Grensruiters Han een welverdiend feestelijk afscheid gegeven. Han is met paard en wagen van huis opgehaald en hij kreeg tijdens de feestavond tevens te horen dat een rijbak naar hem vernoemd wordt. Hiertoe heeft het bestuur besloten om te onderstrepen hoe belangrijk het is dat mensen zich inzetten voor een vereniging en vooral om te laten zien hoe belangrijk Han Ruesink voor de vereniging is geweest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant