Het winnende team De Hutte. Foto: PR
Het winnende team De Hutte. Foto: PR

De Hutte wint 36ste editie van Kerstbiljarttoernooi 2023

Sport

DINXPERLO - In Sportcafé de Peppel begon op 17 november het traditionele Kersttoernooi biljarten, georganiseerd door biljartvereniging Ons Huis. Tijdens de 36ste editie van het toernooi, dat voor de jaarwisseling werd gehouden, eindigde De Hutte als winnaar na een sterke prestatie in de finale tegen team Grensstoters. Team Molenmakkers behaalde de derde plaats na winst op Pivo Team.

Met twintig deelnemende teams en in totaal 118 spelers, waarvan 115 actief deelnamen aan 204 partijen, werd het toernooi gekenmerkt door een grote deelname. Teamcaptain William Willemsen van De Hutte, vanaf de zijlijn toekijkend wegens blessure, zag zijn teamgenoten Sjaak Sessink, Djeno Verwiel en Irmo Vels de overwinning behalen. Reserve Richard Stienezen maakte al indruk in de kwartfinale met een partij van slechts 16 beurten.

In de finale stond De Hutte tegenover het team Grensstoters, vertegenwoordigd door Jeroen Schoppers, Frans Rengelink en Han Rutgers. Ondanks eerdere successen van Grensstoters in de kwart- en halve finale, bleken de spelers van De Hutte op de finaledag te sterk. Han Rutgers van Grensstoters: “Voor ons duurde het toch succesvolle toernooi net een dag te lang.”

De kortste partij van het toernooi kwam op naam van Djeno Verwiel, met slechts 11 beurten. Djeno Verwiel en Irmo Vels werden tevens uitgeroepen tot de meest productieve spelers. De hoogste serie, met 54 van de 110 te maken caramboles, werd behaald door Ronny Geven van de Hagenboschmannetjes.

Opvallend was dat titelverdediger De Daltons al in de poulefase strandde. In het slotwoord bedankte wedstrijdleider Christiaan te Beest niet alleen de deelnemers, belangstellenden en sponsoren, maar ook medeorganisator Franko Speldekamp en voorzitter Jan Kingma. Te Beest gaf aan dat de eerste aanmeldingen voor het volgende toernooi al waren ontvangen. Verdere informatie is te vinden op www.bvonshuis.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant