Tom van Beusekom. Foto: Rob Jansen
Tom van Beusekom. Foto: Rob Jansen rob jansen

Hardloper Tom van Beusekom overleden

Sport

BREDEVOORT – De regionaal bekende hardloper Tom van Beusekom (33) is dinsdag jl. overleden. Tom kreeg in mei 2022 te horen dat hij ‘ongeneeslijke slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de lever en de lymfe’ had. Tot aan zijn laatste dag heeft Tom nog uit het leven gehaald wat eruit te halen was, “Want” zei hij in augustus 2023 in Aalten Vooruit “er is elke dag nog wel iets om voor te leven.”

Door Walter Hobelman

In juni 2023 besloot Tom een boek te gaan schrijven over zijn leven, zijn passie (hardlopen) en zijn ziekte. Het boek ‘De dubbele marathon’ verscheen op 26 november 2023 en Tom maakte het allemaal intens mee. Hij straalde die avond van geluk en genoot met volle teugen. “Uitgever Theo Veldhuis heeft met mij, Paula en mijn directe familie diepgaande gesprekken gevoerd en die gesprekken vervolgens als ghostwriter uitgewerkt. Ik ben zelf de auteur of verteller, maar Theo schreef alles op en gaat het boek ook uitgeven. Ik praat makkelijker dan dat ik schrijf.”

Sinds Tom wist dat hij ziek was ging hij niet bij de pakken neerzitten, maar bleef met een ongelofelijke positiviteit in het leven staan, samen met zijn grote liefde Paula, met wie hij sinds 2022 samenwoonde in Bredevoort. Hij zette onder andere een lotgenoten gespreksgroep op voor andere jonge mensen (tussen de 18 en 40 jaar oud) die met kanker te maken hebben. “Ik heb gemerkt dat deze groep mensen vaak een beetje tussen wal en schip valt wat betreft de zorg in het ziekenhuis. Wij hebben andere levensvragen dan kinderen of ouderen en dat geldt ook voor onze geliefden, naasten en/of kinderen”, zei Tom daar in augustus over. Ook gaf Tom lezingen in de regio bij atletiekclubs, de rotary en waar dan ook om zijn verhaal te vertellen.

Op 2 januari zorgden zijn atletiekvrienden van AVA’70 en Running Team de Liemers voor een bijzonder, hartverscheurend en hartverwarmend moment tegelijk. Bijna 200 hardlopers kwamen die avond afscheid nemen van Tom en lieten met luid applaus hun waardering en liefde blijken voor Tom, terwijl hij in zijn bed voor het raam zat.

Tom wordt woensdag 17 januari in besloten kring gecremeerd. Zijn boek is te koop in de boekhandel en via de website 


www.dubbelemarathon.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant