Vlnr: Kor van der Stelt (2e), Arend Pannekoek (1e), Herman Sellink (3e) en Marcel Ruesen (4e). Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr: Kor van der Stelt (2e), Arend Pannekoek (1e), Herman Sellink (3e) en Marcel Ruesen (4e). Foto: Frank Vinkenvleugel

Arend Pannekoek wint Senioren Biljarttoernooi 2024

Sport

DINXPERLO - Het Senioren Biljarttoernooi dat de afgelopen vier weken door Biljartvereniging Ons Huis in het Sportcafé De Peppel is gehouden, is vrijdag 2 februari gewonnen door Arend Pannekoek. 

In het toernooi, waaraan 43 biljarters uit voornamelijk de gemeente Aalten en Oude IJsselstreek maar ook uit Ruurlo deelnamen, werden meer dan honderd wedstrijden gespeeld op drie tafels. In eerste instantie vanuit een poulesysteem, maar na vier respectievelijk vijf wedstrijden werd het toernooi voortgezet met een knock-outsysteem.
De finale, die onder leiding stond van KNBB-arbiter Cor Zorn, werd gespeeld door Arend Pannekoek (Isselburg) tegen Kor van der Stelt (Breedenbroek) in een goed bezet Sportcafé. Uiteindelijk trok Arend Pannekoek aan het langste eind en nam volledig verdiend de wisselbeker in ontvangst. De derde plaats was voor Herman Sellink, die in de kleine finale Marcel Ruesen versloeg.
De nummers 1 tot en met 3 ontvingen van de organisatie een fraai borrelpakket.
De hoogste serie tijdens het toernooi kwam van de hand van Benno Vrieze, met 23 caramboles. innaar Arend Pannekoek bereikte het hoogste percentage: 99,5%.
Bennie Bruggink won de vorige keer het toernooi, maar hij kon zijn titel niet verdedigen vanwege een blessure.
Biljartvereniging Ons Huis is van plan om dit toernooi, waarmee een begin is gemaakt in 2013, ook in januari 2025 te organiseren.

Het eindresultaat:

Nr. 1: Arend Pannekoek

Nr. 2: Kor van der Stelt

Nr. 3: Herman Sellink

Nr. 4: Marcel Ruesen

Nr. 5: Johan Bouwmeester

Nr. 6: Willem Heinen

Nr. 7: André Jansen

Nr. 8: Fred Schutten

Arend Pannekoek. Foto: Frank Vinkenvleugel
Kor van der Stelt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant