Strijd om de bal. Foto: PR

Strijd om de bal. Foto: PR

Ajax-B laat punten liggen bij Ratti/Socci

Sport

DINXPERLO - Grote kansen, maar niet scoren. Dat was het grote probleem voor Ajax-B dat een week na de nederlaag tegen SVGG gelijkspeelde tegen fusieclub Ratti/Socci uit Kranenburg. De ploeg toonde toch karakter, want knokte zich in de slotfase van deze uitwedstrijd terug van een 2-0 achterstand. 

Ajax-B speelde zeker niet goed, maar had toch een overwicht en kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen om de score te openen. Uit een goede voorzet van Daan Ebbers leek Thijs Keizer de bal voor het intikken te hebben,maar hij schoof voorlangs. Tom Reusen kopte een voorzet van Martin Rexwinkel op de lat. Na een half uur leek Breedenbroek dan toch op voorsprong te komen. De keeper van de thuisploeg liet een corner los en de bal werd in het lege doel getikt. De scheidsrechter kende het doelpunt eerst toe, maar was in tweede instantie toch van mening dat de doelman te veel gehinderd werd. Daar viel wat voor te zeggen. Even later redde de Kranenburgse keeper op een schot van Tom Reusen. En ook hier ging een ongeschreven voetbalwet op. Ajax-B miste de kansen, en vlak voor rust was het aan de andere kant raak. Een afgemeten voorzet uit een vrije trap werd binnengelopen en bij rust was het 1-0.

In de tweede helft zakte de thuisploeg in om de voorsprong te verdedigen. Ajax-B had veel balbezit, maar kansen waren er niet veel. Alleen invaller Nick Fisser schoot naast. Een opmerkelijk moment in de tiende minuut. De wind kreeg vat op een verre uittrap van de keeper van Ratti/Socci en de bal stuiterde pardoes over keeper Ralph Wissing heen: 2-0, tegen alle verhoudingen in. Maar Ajax-B bleef knokken. Thijs Keizer was dicht bij een doelpunt en Tom Reusen kopte nog een keer op de lat en niet veel later rakelings voorlangs. Ajax-B vroeg om een penalty na een chaotische situatie in de zestien maar kreeg die niet. Bij een counter leek de thuisploeg het te beslissen, maar van dichtbij werd op de lat geschoten.
Tien minuten voor tijd keerde het tij. Er werd een overtreding gemaakt op Nick Fisser. De vrije trap werd breed gelegd op Syb Geven. Zijn schot belandde voor de voeten van Tom Reusen die de aansluitingstreffer maakte. Vijf minuten voor tijd een corner voor Breedenbroek. Deze kwam via de kluts voor de voeten van Martin Rexwinkel. Hij scoorde de 2-2, waarmee de eindstand was bereikt.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink (Koen Ebbers), Syb Geven, Finn Lubbers (Nick Fisser), Luuk Hebinck, Chris Schimmack (Hylke Keizer), Daan Ebbers, Yoes Koskamp (Daan Roes), Thijs Keizer, Martin Rexwinkel, Tom Reusen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant