Leanne Heersink in de blokkering. Foto: PR
Leanne Heersink in de blokkering. Foto: PR

DIOS Volleybal: Spannende wedstrijddag met gemengde resultaten

Sport

DINXPERLO - Op zaterdag 24 februari speelden de volleyballers van DIOS diverse wedstrijden. De volleybalspeeltuin in de Eurohal begon om 12.00 uur met een volle zaal, waar alle kinderen een broertje of zusje mochten meenemen naar de les. Het was een gezellige bedoening.

In Lichtenvoorde werden verschillende wedstrijden gespeeld door de CMV’ers. Om 12.00 uur startte MC3 in hun nieuwe sporttenue tegen Labeyllov uit Zevenaar. Hoewel de tegenstanders soms een kop groter waren, weerden de meisjes van DIOS zich goed. Helaas ging de winst naar Zevenaar.

Naast de meisjes speelde JC1 tegen Woudenberg, die meer dan een uur in de auto hadden gezeten op weg naar de Eurohal. Ze waren vastbesloten om een mooie wedstrijd te spelen en dat gebeurde ook. Het ging mooi gelijk op, met mooie rallies en goed verdedigde ballen. Na vijf sets ging Woudenberg met 3 punten naar huis en hield DIOS 2 punten in eigen huis.

Om 14.00 uur vond de belangrijkste wedstrijd van de middag plaats. DIOS Dames 1 nam het op tegen Vollverijs uit Terborg, waarbij een aantal voormalige spelers van DIOS tegenover elkaar stonden, inclusief de zussen Jill en Liz Overgoor. De tribune zat vol en de sfeer was uitstekend. DIOS begon sterk en nam de leiding in de wedstrijd, winnend de eerste set.

Helaas werd de voorsprong niet vastgehouden in de tweede set. Vollverijs vond hun ritme en won de tweede en derde set. Met een 2-1 achterstand begon DIOS aan de vierde set. Om nog kans te maken op een overwinning, moest er iets veranderen. Een kleine wissel, een peptalk van de coach... en de vierde set ging naar DIOS.

Helaas kwam DIOS in de vijfde set net tekort en verloor van Vollverijs. Ze vochten tot het einde en het was een prachtige wedstrijd met mooie, spannende momenten.

De MB wonnen met 4-0 en vergrootten daarmee hun voorsprong. Het kampioenschap komt in zicht, wat ook geldt voor Heren 2. Ze hebben nog maar een paar punten nodig om vroegtijdig kampioen te worden.

Programma

Donderdag 29 februari Longa ‘59  dames 2  - Dios Dames 1

Zaterdag 2 maart in Winterswijk
Dios 53 om 08.30 en 09. 10 en 10.30 uur
Dios 52 om 09.10 en 09.50 uur
Dios 51 om 09.10 en 10.30 uur
Dios 61 om 09. 50 en 10.30 uur

13.00 uur Halley - Dios MC 1
13.30 uur Dynamo Apeldoorn heren 4 - Dios Heren 1
14.15 uur Gemini - Dios heren 2
14.45 uur Volga - Dios dames 2
15.00 uur Smash - Dios dames 4

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant