In voorbereiding op de WTC voorjaarstocht. Foto: PR
In voorbereiding op de WTC voorjaarstocht. Foto: PR

WTC Dinxperlo biedt drie fietstochten

Sport

DINXPERLO - WTC Dinxperlo houdt zondag 26 mei haar traditionele voorjaarstocht. Er zijn drie verschillende soorten tochten: familie-, race- en een graveltocht. Startlocatie is aan de Europastraat 4 in Dinxperlo.

Familietocht
De Wieler Toer Club (WTC) Dinxperlo biedt keuze uit routes van 40 en 60 kilometer, die geschikt zijn voor zowel reguliere als elektrische fietsen. De omgeving van Dinxperlo en Aalten vormt het decor voor een dagje fietsen. Onderweg kunnen deelnemers rekenen op een welverdiende pauze, waar een versnapering wordt aangeboden door Jumbo Leussink. De start is tussen 9.30 en 11.30 uur.

Graveltocht
Er zijn graveltochten van 75 en 110 kilometer, door het Nederlands-Duits grensgebied. Weg van alle zandweggetjes en paden die iedereen al kent van de veldtoertochten. Men begint je fietstocht bij de Bocholter AA en doorkruist de uitgestrekte heidevelden van de Dingdener Heide. Daarna worden de heuvels van de Brüner Höhen en Voshövel beklommen. Het Dämmerwald is een vijftien vierkante kilometer groot bosgebied met eindeloze gravelpaden.
De pauze is in Raesfeld, waarna de fietsers doorgaan naar Marienthal, naar natuurgebied de Hohe Mark. Daarna gaat het via Aalten terug naar Dinxperlo. De 75 kilometer zal de lus naar Raesfeld niet maken en heeft een eigen pauzeplek. De start is tussen 8.00 en 10.00 uur (de lange afstand tot 9.30 uur).

Race toertocht
De race toertocht biedt twee opties: 82 en 115 kilometer, door Duitse landschappen. Een groot gedeelte van de route gaat over verkeersluwe wegen. Kies uit onze uitgepijlde of GPX 82 km-route of ga voor een uitdagende 115 km-route via GPX-navigatie. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van een pauze bij Birdie Bistro, gelegen bij de Golfclub Westerwald in de omgeving van Brünen. De start is tussen 8.00 en 10.00 uur (de lange afstand tot 9.30 uur).


wtcdinxperlo.nl
fietssport.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant