Jan Baars, Ciska Baars en Willy Klaassen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Jan Baars, Ciska Baars en Willy Klaassen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kom d’r es uut met de Dinxperse Electrocar

Vervoer

DINXPERLO - Mensen met een beperking en mensen die tijdelijk niet mobiel zijn, kunnen gebruik maken van de Electrocar. 

De rollator kan meegenomen worden. De Electrocar rijdt In een straal van zes kilometer richting Nederland en Duitsland. Hij rijdt in Dinxperlo, De Heurne, IJzerlo, Breedenbroek, Suderwick, Spork, Anholt en Isselburg. Het is een mogelijkheid die het mensen gemakkelijker maakt om zelfstandig buitenshuis contacten te onder- en behouden en nieuwe contacten op te bouwen of zelfstandig boodschappen te kunnen doen. Een vervoersdienst laagdrempelig en flexibel met snelle mogelijkheid voor de korte ritjes in het dorp of zomaar een toertochtje door de omgeving. 

Voor mensen, die (tijdelijk) niet mobiel zijn, is de deur uitgaan geen vanzelfsprekendheid. Als lopen, fietsen en autorijden of reizen met het openbaar vervoer niet of nauwelijks meer mogelijk is, wordt de wereld klein om je heen. 

Op eigen initiatief iets ondernemen, even naar de winkel, een kopje koffie drinken bij familie of het bezoeken van een club of soos zonder familie of mantelzorgers extra te belasten is voor een grote groep haast onmogelijk. Men voelt zich vaak bezwaard om te moeten vragen als het niet strikt noodzakelijk is. Juist die alledaagse bezoekjes, die het leven een beetje veraangenamen en om de noodzakelijke eigen contacten te kunnen onderhouden, zijn van essentieel belang voor het welzijn van ouderen.
Belangrijk is dat iedereen met beperkte mobiliteit gebruik kan maken van de Electrocar, zonder hiervoor een WMO-indicatie of een lidmaatschap voor bepaalde tijd aan te moeten gaan. Met dit vervoer kan de sociale cirkel, waarin men zelfstandig op pad kan gaan een stuk groter worden.
Een rit met de Electrocar is gratis. Een vrije gift via de chauffeur of donaties aan de Stichting Vrienden van Dr. Jenny voor het onderhoud zijn natuurlijk van harte welkom. Mailadres van de Stichting Vrienden van Dr. Jenny is: vrienden.dr.jenny@careaz.nl
Een vast team van vrijwillig(st)ers rijdt op de Electrocar in een sfeer van Achterhoekse gemoedelijkheid. Dit vervoer is van deur tot deur.
De Electrocar rijdt vijfdagen per week van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur. Reserveringen kunnen gedaan worden binnen deze tijden. Vanaf 1 maart gaat de Electrocar ook op de zaterdagochtend rijden van 9.00 uur tot 12.00 uur.
Wie voor dezelfde dag nog een ritje wil bestellen, kan dat in overleg met de chauffeur doen, hij/zij kan bepalen of en wanneer er ruimte is voor een rit. Heeft u een bepaalde afspraak waar u op tijd moet zijn, reserveer dan een aantal dagen van te voren deze rit.
Voor een ritje belt u 06-10457804.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant