Afbeelding

Serah en Livia verdienen vakantiecentjes

Wonen

DINXPERLO - Aan de Europastraat tegenover de sporthal staat een leuk bont kraampje, waar voorbijgangers kunnen genieten van een verfrissend glaasje water of een glaasje ranja. Als kers op de taart mag je dan ook nog een plakje cake erbij nemen die je zelf mag versieren.

Serah (8 jaar) en Livia (4 jaar) zijn zusjes en samen met hun ouders hebben ze een lijstje gemaakt hoe ze hun vakantie willen invullen. Daar zaten grotere wensen bij zoals naar pretparken gaan, maar hun moeder vroeg of er ook dingen waren die minder centjes kosten en toch erg leuk zijn. Dat werd niet tegen dovemans oren gezegd. Zo bedachten de zusje zich dat ze wel graag een bloemetje wilden uitdelen aan mensen in het dorp en dat hebben ze inmiddels uitgevoerd. Vervolgens stond er ook op het lijstje dat ze graag een kraampje wilden. Ook dat is gelukt en de eerste centjes zijn inmiddels verdiend. Ze wisten nog niet zo goed weg met de ‘fooi’ want ze wilden de ‘fooi’ graag teruggeven.
Mooi dat er in de vakantieperiode op ludieke wijze wordt meegedacht met de kinderen om een leuke activiteit te bedenken zonder dat het al te veel moeite kost maar dubbel zoveel plezier geeft. En wie weet, als ze flink verkopen, komen die dure uitjes misschien vanzelf.

Serah en Livia. Foto: Waltraud Wensink

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band