Meedoen aan een potje Achterhoeks curlen. Foto: Jorieke Philippi

Meedoen aan een potje Achterhoeks curlen. Foto: Jorieke Philippi

Let it Snow Winterfestijn: Een dag voor het hele gezin

Zakelijk

LICHTENVOORDE - Het kan sneeuwen, het kan regenen of de vrieskou kan in de lucht hangen, maar één ding is zeker; de feestdagen komen er weer aan. Ondernemend Lichtenvoorde springt hier al jaren op in door een hele middag voor (winkelend) publiek te organiseren, het Let it Snow Winter Festijn. Aad Witteveen van de organisatie vertelt: ”Op zondag 11 december kan je vanaf 12.00 uur in het centrum terecht voor feestelijke taferelen. Denk daarbij aan een curlingbaan bij ‘t Doktertje en LEO, muziek in de kroegen en een sfeervolle winterse markt waar ook voor de kinderen van alles te beleven is. Aan iedereen is gedacht: groot, klein, jong en oud. Nieuw dit jaar is een levensgrote sneeuwbol”.

Shoppen
Alle winkels zijn open voor de nodige kerstinkopen en de laatste warme wintermode. Je kan shoppen dat het een lieve lust is en zo een outfit scoren waarin je met Kerst goed voor de dag komt. Ook is dit de ideale gelegenheid om cadeautjes te shoppen voor de feestdagen. Niet alleen in de winkels, ook op de winterse markt die op de verschillende pleinen in het centrum staan, is er van alles te koop. Hier staat dit jaar ook enkele creatievelingen uit Oost Gelre met eigen gemaakte cadeauartikelen, van keramiek en kunstkaarten tot houten kerststerren en sieraden. Met het kleurrijke straattheater en de lekkernijen die te koop zijn op diverse plekken, kan het niet anders dan een geslaagde shopdag worden.

Van winters bierfestijn tot een wedstrijd curlen
Niet zo van het shoppen? Je kan ook actief bezig gaan. Zo kan je voorafgaand aan Let it Snow meedoen aan de Winterwandeling van Het Blok die in de ochtend start. Op de Molendijk kan je terecht voor een heus potje Achterhoeks curlen, waarbij verschillende teams van vier personen met elkaar de strijd aangaan voor mooie prijzen. Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook om aan mee te doen. Er is nog ruimte voor een team, dus meld je snel aan via info@barhetdoktertje.nl

Drank- en Spijslokaal Markant staat dit jaar tijdens Let it Snow geheel in teken van heerlijke winterbieren. In samenwerking met diverse bierbrouwers worden er smakelijke bieren geschonken waar je het lekker, net als de vuurkorven op het terras, warm van krijgt.

Levensgrote sneeuwbol
Altijd al benieuwd geweest hoe het zou zijn om in een sneeuwbol te staan? Het kan tijdens Let it Snow! Er staat namelijk een levensgrote sneeuwbol in centrum waar je met maar liefst 4(!) mensen in kan! Een unieke kans om te ervaren hoe het is in zo’n glazen bol. De allerkleinsten kunnen ook hun hart ophalen, want Let it Snow is een dag voor het hele gezin. De kids kunnen zelf broodjes bakken boven een vuur en op de foto met de kerstman in de kerst caravan. Zo genieten ook zij van de voorpret die de decembermaand met zich meebrengt.

Krijgt Lichtenvoorde een snertwedstrijd?
In de Bonifatiuskerk is als vanouds ook van alles te beleven. Je kan de kerktoren beklimmen en bij goed weer zo over een Lichtenvoorde dat in kerststemming is uitkijken. Binnen speelt de Rainbowband oud en nieuw repertoire en zal de jeugdafdeling van Lumio optreden. Amnesty International is aanwezig met een informatiestand en Vrouwen hier voor Vrouwen daar verkopen eigen gemaakte kleding waarbij bij de verkoop aan de minderbedeelden in de samenleving gedacht wordt.

Op het plein voor de kerk zal dit jaar ook snert worden verkocht door het Ondernemersfonds. “We hebben in de afgelopen edities vaker gewerkt met de Voedselbank en wilden dat dit jaar weer doen. Samen met Keurslager Rapenburg, Zeiler en Albert Heijn Lichtenvoorde hebben we besloten om snert te verkopen voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank, en mede door de sponsoring van AH hopen we op een goede opbrengst”, aldus Han ter Woerds die ook helpt bij de organisatie van Let it Snow. “We willen ook graag een snertwedstrijd houden maar het lijkt of mensen te verlegen zijn om mee te doen. Online lieten ze wel van zich horen, maar meedoen aan een wedstrijd vinden ze nog een beetje spannend lijkt het. Dat hoeft natuurlijk niet!” Denk jij nou bij het lezen van dit bericht, maar ik kan dat als de beste en ik durf dat wel? Opgeven kan nog steeds via letitsnow@lichtenvoorde.nl. Meer weten over het programma, hou dan ook de social media in de gaten van Lichtenvoorde.nl

Sta zelf eens in een heuse sneeuwbal.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant