Groepsfoto. Foto: Frank Vinkenvleugel
Groepsfoto. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Cliënten van Careaz en Dr. Jenny fietsen met jarige WTC Dinxperlo

Zorg

DINXPERLO - Het winkelende publiek in de Hogestraat keek op de zaterdagmiddag van 17 september verrassend op. Ze zagen een peloton van 12 duo-fietsen voorbij komen met daarop cliënten van Careaz en Dr. Jenny met stralende gezichten van met als bestuurders leden van WTC Dinxperlo, gekleed in wielertenue.

In het kader van het 40-jarig jubileum organiseerde WTC Dinxperlo een fietstocht met duo -fietsen. Medepassagiers waren cliënten van Careaz en Dr. Jenny. WTC Dinxperlo, dat wij kennen van toertochten op racefietsen en mountainbikes, wilde op dergelijke wijze graag wat terugdoen aan de gemeenschap. Voor de financiële ondersteuning van het bedrijfsleven bij de aanschaf van wielerkleding en van de 2 jaarlijkse toertochten is de club erg erkentelijk. Onder het motto “voor wat, hoort wat” was het plan om minder mobiele mensen van Careaz/Dr. Jenny de gelegenheid te geven samen te genieten van de omgeving op de fiets.
Met enthousiaste ondersteuning van Thea Meinen van Careaz, Anneke Visser van Figulus, Harm Takke Tweewielers en Klomps Bouwbedrijf werden liefst 12 duo-fietsen uit de gehele regio opgetrommeld voor een rit van ca. 10 km. Met de onontbeerlijke hulp van Careaz en vrijwilligers duurde het even voordat de cliënten hun plaats op de fiets hadden ingenomen en kennis hadden gemaakt met hun bestuurder. Maar al gauw was het oer-gezellig voor alle deelnemers. En zoals altijd in Dinxperlo begint elk gesprek met “woar bun i’j van?” of “woar kom i’j van dan?”. Het ijs breekt dan snel.
Ondanks dreigende wolken ging het gezelschap op pad. Begeleid door leden van WTC die zorgden voor een veilige oversteek op kruispunten en rotondes. Via de Allee, Kalverweidedijk, Hoge Heurnseweg, Spekkendijk, Kamerstraat, den Dam, Breedenbroek terug naar de startplaats. Tegemoetkomende auto’s stopten vaak en gingen aan de kant om ruimte te maken, vriendelijk zwaaide iedereen naar iedereen. Winkelend publiek in de Hogestraat bleef staan, zwaaiden en groetten het langgerekte peloton. Blije, stralende gezichten bij iedereen, bij cliënten, bij bestuurders en bij toeschouwers. Ook belangrijk: het bleef droog met af en toe een bleek zonnetje.
Na een uur weer terug bij Careaz, de meesten moe en iedereen voldaan. Na de toer deden de passagiers en de leden van WTC Dinxperlo zich in het restaurant tegoed aan koffie met gebak met daarop het WTC-logo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band