Jan Breukelaar en mevrouw Te Kamp-Regeling. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jan Breukelaar en mevrouw Te Kamp-Regeling. Foto: Frank Vinkenvleugel

Dr. Jenny viert 55ste verjaardag

Zorg

DINXPERLO - In 1967 kwamen de eerste 65-plussers aangefietst bij het Dr. Jenny Rusthuis. Een koffer achterop. Tijd om te genieten van hun oude dag.

Sommige bewoonsters hadden nog een poetsadres waar ze werkten, anderen hadden een moestuin waarin geklust werd.
Nu 55 jaar later ziet het er wel anders uit.

Mevrouw Jenny
Elk jaar op 31 oktober vieren ze bij Careaz dat toentertijd Mevrouw Jenny samen met de drie kerkgenootschappen het Dr. Jenny Rusthuis oprichtte. Zo ook afgelopen maandag 31 oktober 2022.

De dag startte om 10.00 uur met een heerlijk gebakje bij de koffie en met spreker Jan Breukelaar om ”oude herinneringen in ere te houden”. Zijn wijze woorden: ”Kijk naar elkaar om, daar is geen leeftijd aan gebonden.” 

Vijfgangenmenu
Aansluitend was er een heerlijk vijfgangenmenu zowel voor de bewoners van het woonzorgcentrum als de verpleegafdelingen, verzorgd door de eigen keukenmedewerkers onder leiding van Marjo Colenbrander.
Na het rusten troffen de bewoners tafels aan die weer sierlijk gedekt waren voor het middagprogramma: Annet Nikamp zong met haar prachtige stem verzoeknummers. Het feestgevoel hing meteen in de lucht.
Aansluitend kwam Restaurant Koenders met een broodjesbuffet waar alle bewoners heerlijk van smulden. Het werd een dag waarin men stilstond bij toen en nu.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant