Wethouder Joop Wikkerink knipt het lintje door.

Wethouder Joop Wikkerink knipt het lintje door.

Grand Café en Orangerie van Dr. Jenny in Dinxperlo geheel vernieuwd

Zorg

DINXPERLO - Dit voorjaar heeft er een verbouwing op de begane grond plaats gevonden binnen het Careaz woonzorgcentrum Dr. Jenny. De keuken is vervangen en werkt vanaf nu met een ander concept. De ruimte is hierdoor aangepast. Het grand café en de Orangerie zijn in de verbouwing meegenomen met onder andere een vernieuwd interieur. Vrijdag 22 september is alles feestelijk geopend.

Door Walter Hobelman

“Omdat bewoners, medewerkers en vrijwilligers allemaal de nadelen rond deze verbouwing hebben meegemaakt vonden we het wel zo leuk om er een feestje van te maken”, vertelt facilitair manager Peter Hiddink. “Daarom hebben we voor de bewoners van Veensgracht en De Heelweg, mantelzorgers en bewoners van de dichtstbijzijnde appartementen De Kwikkel en De Heelweg het koffiemoment groots aangepakt.”

Het erbij betrekken van de buurt heeft ook een andere reden. “Het grand café is niet alleen voor onze bewoners, maar voor iedereen in de omgeving. Men kan hier binnenlopen voor een kop koffie of gebruik maken van een maaltijd.”

Was het toe nu toe zo dat er alleen tussen de middag een warme maaltijd werd geserveerd, ook dat is nu veranderd. Vanaf nu kan er ook ’s avonds warm worden gegeten. “Aanmelden is niet nodig, kom maar gewoon binnen”, nodigt Hiddink uit. Hij is blij met de vernieuwde keuken die nu ook zichtbaar is vanuit het grand café. Ook de keukenmedewerkers zijn tevreden over de verandering.
”Het is nu veel uitnodigender en we kunnen prettiger werken”, aldus Beppie, één van de medewerkers. “Maar met de open keuken moeten we er wel voor zorgen dat het er altijd netjes en verzorgd uitziet, iedereen kan het nu zien.”

Ook de bewoners zelf zijn tevreden. “Ik ben blij dat het nu klaar is, nu ga ik denk ik ook wel weer vaker ’s ochtend hier koffie drinken want het ziet er best gezellig uit.”
Een bewoner van een aanleunwoning zegt: ”Eerlijk gezegd kom ik hier bijna nooit, maar het is eigenlijk best een gezellige plek. Dus ik denk dat ik maar eens wat vaker deze kant oploop.”

De hele ruimte oogt weer fris. “Het is best een grote verandering”, vindt Hiddink. “Het is gelukt om een bij deze tijd passende sfeer te creëren.”
Hij benadrukt dat bewoners van de aanleunwoningen in Emmastraat, Julianastraat, Veensgracht altijd welkom zijn in het grand café. ”We hebben een echte buurtfunctie, dat is door corona misschien een beetje stilgevallen, maar nu draait ons activiteitenprogramma weer volop, niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor anderen. Kom gewoon een keertje kijken.”

‘Dit is gewoon
de huiskamer
van het dorp’


Wethouder Joop Wikkerink komt de openingshandeling verrichten en hij vertelt blij te zijn met de vernieuwde ruimte. “Een grand café als dit is belangrijk. Onlangs was het nog in het nieuws dat senioren het meeste contact met buren hebben en daar is dit grand café een prachtige plek voor. Alle inwoners van Dinxperlo zijn hier van harte welkom.”
De wethouder heeft een klein cadeautje bij zich. “Ik heb een tijdje geleden hier een keer een middag meegespeeld met een aantal bewoners die Uno aan het doen waren en het viel me op dat de kaarten van het spel nogal versleten waren, daarom heb ik nu een nieuw setje bij me.”
Het wordt dankbaar in ontvangst genomen door de Uno spelers. “Ook dat is zo mooi van een plek als dit. Het is eigenlijk gewoon de huiskamer van het dorp. Gezellig samen koffie drinken, een spelletje doen of gewoon een praatje maken. Het helpt om de eenzaamheid te verdringen”, aldus Wikkerink.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Peter Hiddink en Joop Wikkerink, vlak voor het doorknippen van het lint. Foto: Frank Vinkenvleugel
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band