Harry van Wijk in de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks

Harry van Wijk in de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks

Beeld en Filmmuziek

Algemeen

AALTEN - Herkenbaar? Naar een film kijken en helemaal meegenomen worden in het verhaal, en de muziek maakt het allemaal nog veel indrukwekkender. Van sommige films is de muziek echt beroemd geworden. Twee daarvan worden op 23 oktober in de Oude Helenakerk ten gehore gebracht: The Pirates of the Caribbean en Schindlers List. Heerlijke muziek met meeslepende melodieën.

Er wordt ook andere ook andere muziek gebracht door organist Harry van Wijk, waarbij in gedachten de beelden voorbij komen bij het publiek; een storm in de Alpen met donder en bliksem, een idyllisch herderstafereeltje, de komst van de koningin van Sheba bij Salomo. Deze muziek wordt afgewisseld met een paar grote orgelstukken van J.S. Bach, onder andere het beroemde Toccata en Fuga. Zaterdag 23 oktober vindt het orgelconcert plaats van 19.30 tot 21.00 uur, met pauze, locatie: Oude Helenakerk, toegang 10 euro.  

Er volgen nog twee concerten in de serie ‘Buitengewoon Muziek’. Zaterdag 6 november wordt de uitvoering ‘Middle of the road’ gespeeld vanaf 19.30 uur in de Zuiderkerk. Donderdag 25 november wordt ‘The Messiah’ van G.F. Händel uitgevoerd vanaf 19.00 uur in de Oude Helenakerk.  


Facebook: Muziek in de Oude Helena – Aalten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant