Korfballers beginnen zaalcompetitie met nederlaag

Algemeen

AALTEN - Aladna/De Issel is de zaalcompetitie begonnen met een nederlaag. In Dieren werd er na een spannend slot met 12-10 verloren van Diderna.

Het was al weer ruim een maand geleden dat de korfballers voor het laatst in actie kwamen. De veldcompetitie werd half oktober afgesloten en dit weekend stond het begin van de zaalcompetitie op het programma. Aladna/De Issel ging in Dieren goed van start door al na vijf minuten spelen op een 0-2 voorsprong te komen. Beide doelpunten werden gescoord door schoten van afstand. Het duurde even voordat tegenstander Diderna wist te scoren. De ploeg uit Dieren nam halverwege de eerste helft een  voorsprong en wat volgde was een gelijk opgaand duel. Vlak voor rust wist Aladna/De Issel de stand weer gelijk te trekken, 6-6.

Aan het begin van de tweede helft liep het bij Aladna/De Issel even wat minder en kon Diderna een voorsprong van drie punten verschil pakken, 9-6. De ploeg uit Dieren hield een groot deel van die tweede helft een voorsprong van twee of drie doelpunten. Bij een stand van 11-8, met nog vijf minuten op de klok, scoorde Aladna/De Issel eerst de 11-9 en kort daarna de 11-10. De ploeg probeerde om de stand nog gelijk te trekken maar het doelpunt viel aan de andere kant. En zo eindigde de eerste wedstrijd in de zaal in een 12-10 nederlaag. Topscorer aan de kant van Aladna/De Issel was Michiel Toebes met drie doelpunten.