Record bedrag opgehaald voor Alzheimer

Algemeen

DINXPERLO - In de week van 8 tot en met 13 november zijn in Dinxperlo en De Heurne in totaal 56 collectanten bij de inwoners aan de deur geweest voor de collecte Alzheimer. Deze vrijwilligers hebben wederom een recordbedrag opgehaald, te weten: 3.931 euro via de collectebussen en 635 euro via QR-code en WhatsApp.

In totaal is een collecteopbrengst van 4.566 euro bijeen gebracht. Ten opzichte van 2020 een toename van bijna 10%. Daarnaast zijn ook flyers ‘Stop dementie’ uitgedeeld zodat mensen eventueel via iDEAL of de QR-code een donatie konden doen aan Alzheimer Nederland. Dankzij de collecteopbrengsten kan Alzheimer Nederland de komende jaren weer veel geld besteden aan diverse onderzoeken, op weg naar doorbraken om deze vreselijke ziekte door middel van medicatie te stoppen. En dat is nodig, want dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak op dit moment , maar liefst één op de vijf personen krijgt dementie. 

De coördinator bedankt alle gulle gevers en uiteraard ook de 56 collectanten / vrijwilligers voor hun geweldige inzet en met het mooie behaalde resultaat. Mensen die zich geroepen voelen om in 2022 als collectant een steentje bij te dragen aan de collecte Alzheimer, stop dementie, kunnen zich melden bij de coördinator Theo Aaldering. Mobiel 06-22448204 of via e-mail: thjaaldering1950@kpnmail.nl Nieuwe collectanten zijn hard nodig omdat enkele vrijwilligers, na jaren van collecteren, ermee willen stoppen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant