Burgemeester Berghoef zette Joke de Paauw in de bloemetjes.
Burgemeester Berghoef zette Joke de Paauw in de bloemetjes. Foto: Marcel te Brake

Gemeente Aalten verwelkomt Joke de Paauw als 2.750ste Burgernetter

AALTEN Op 1 juni startte de gemeente Aalten, samen met de politie Oost Nederland, met een campagne om het aantal deelnemers aan Burgernet in de gemeente Aalten te vergroten.

Op dat moment had de gemeente Aalten 1.800 Burgernetters (een kleine 6% van alle inwoners). Streefgetal was 2.750 (10%). Burgemeester Berghoef stuurde ieder huishouden een brief met daarin een aanbeveling voor Burgernet en een oproep aan iedere inwoner om zich ook aan te melden.

Dat heeft resultaat gehad! Hoewel de campagne nog niet is beƫindigd, heeft de 2.750ste Burgernetter in de gemeente Aalten zich onlangs al gemeld.

Dat is Joke de Paauw. Zij werd door de burgemeester in de bloemetjes gezet, in aanwezigheid van Izak Mauritz, manager Burgernet Oost Nederland en wijkagent in Aalten Duco Brouwer.

Burgemeester Berghoef is tevreden met het resultaat: "Het is fantastisch dat zoveel inwoners van de gemeente Aalten een actieve rol willen spelen en zich aangemeld hebben bij Burgernet. Zij dragen daarmee bij aan de veiligheid van hun woon- en leefomgeving."

Hoe werkt Burgernet?
Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, wordt een Burgernetactie gestart.

Als deelnemer krijgt u, wanneer u woont of werkt in het betreffende postcodegebied, een sms of een ingesproken bericht op uw vaste of mobiele telefoon.

Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u dat doorgeven via een speciaal telefoonnummer.

Als de actie afgelopen is, ontvangt iedereen een bericht over de afloop.

Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden.

Aanmelden voor Burgernet kan nog steeds

Aanmelden blijft mogelijk
Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we samen verdachte of vermiste personen opsporen en de veiligheid van onze woonomgeving verhogen.

Het blijft dus altijd mogelijk om aan te melden voor Burgernet via www.burgernet.nl.
De campagne van de gemeente Aalten wordt op 1 oktober 2015 beƫindigd.