De U2 tributeband U2LAvation treedt op in Aalten.
De U2 tributeband U2LAvation treedt op in Aalten. Foto: PR U2LAvation

U2LAvation opnieuw in de Zuiderkerk

Met oud-Aaltenaar Jorgen Alofs

AALTEN Vorig jaar juni heeft werelds beste tributeband van U2 een LeFdienst muzikaal ondersteund met een akoestisch optreden in de Zuiderkerk te Aalten.

De band komt opnieuw naar Aalten: op zondag 13 september.
Het was een zeer indrukwekkende dienst waarin deze band liet horen niet voor niets als 's werelds beste U2 tributeband wordt aangemerkt. Daarom was het niet vreemd dat zeer velen van de bezoekers zich afvroegen of deze band nog eens een optreden zou kunnen verzorgen in een kerkdienst.

De fans van U2 en de liefhebbers van een bijzondere kerkdienst worden verwend doordat een hernieuwd optreden mogelijk wordt gemaakt dankzij de tournee die de band maakt door Europa, met optredens in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

Door de goede banden die er zijn met de drummer van de band, ex-Aaltenaar Jorgen Alofs, was het opnieuw mogelijk om de band weer naar Aalten te halen, mede door het feit dat de band vorig jaar het optreden zelf als heel plezierig ervaren had.

Ze waren toen zo onder de indruk geraakt dat ze een dergelijk akoestisch optreden zelf in Amerika geïntroduceerd hebben en ook daar is het geweldig aangeslagen.

Niet onbelangrijk was echter ook het meewerken van ds. Hans van Dalen die een fervent fan van U2 is en reeds diverse 'U2 diensten' heeft geleid maar dan met ondersteuning van een CD en beamer. Voor ds. Hans van Dalen was het dan ook een enorme uitdaging om met een liveband een U2 dienst te houden. Gelukkig kon ds. Hans van Dalen zich zondagavond 13 september vrijmaken, wanneer de dienst wordt gehouden.

De band en Hans hebben namelijk bewezen dat dit een indrukwekkend geheel vormt.Ds. Hans van Dalen wilde ook graag een vervolg geven op het vorige thema:'In the name of love', nu gaat hij het thema 'Still haven't found' uitwerken en wie weet wordt volgend jaar de serie Liefde, Hoop en Geloof volgemaakt.

Als ware U2-fan heeft Hans schitterende liederen en teksten geselecteerd uit het repertoire van U2, passend bij dit thema Hoop. De LeFdienst is op zondag 13 september, de aanvang is om 19.00 uur in de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat.

De dienst is zoals elke kerkdienst gratis toegankelijk, er is echter wel een collecte ter bestrijding van de onkosten en die zijn niet gering aangezien de band wat meer kost dan een normale band of koor.

Ook de kosten voor geluid en verblijf moeten uit de opbrengst van de collecte betaald worden.