Op de foto: De werkgroep: Michiel Stronks, Ina Schutte, Thea Lensink, Jan-Willem Duenk. Judith Somsen ontbreekt.
Op de foto: De werkgroep: Michiel Stronks, Ina Schutte, Thea Lensink, Jan-Willem Duenk. Judith Somsen ontbreekt. Foto: Rebekka Lensink

Nieuwe invulling voor kindermiddagen

AALTEN Er wordt een nieuwe invulling gegeven aan de kinderwoensdagmiddagen. De dag, het tijdstip en de activiteiten, bijna alles is dit seizoen op de schop gegaan. Wat wel hetzelfde blijft is de doelgroep: alle kinderen uit Aalten in de leeftijd van 4 tot 12 jaar mogen bij de activiteiten komen. Vernieuwing door middel van meer diversiteit, meer uitdaging voor de kinderen en samenwerking met verschillende partijen, dat is wat de organisatie wil.

Door Rebekka Lensink

Het initiatief voor de verandering komt van de huidige organisator Figulus Welzijn. Michiel Stronks van Figulus legt uit: "We wilden een keertje iets anders, niet vastzitten aan de woensdagmiddag maar ook op andere dagen activiteiten organiseren."De organisatie van dit nieuwe initiatief ligt in handen van Figulus Welzijn, kinderopvang Humanitas en IKC UnieK (voormalig BSO Bambi en cbs Broekhof). Samen hopen ze dat het brede en gevarieerde aanbod van activiteiten nog meer bijdraagt aan de ontplooiing van kinderen.

Nieuwe opzet
Jan-Willem Duenk van IKC UnieK legt uit wat er gaat veranderen: "We werken met blokken van drie weken, waarbij er elke week twee activiteiten zijn. Daarna volgt een periode van een aantal weken waarin er niets wordt georganiseerd. Per jaar zijn er zes blokken met activiteiten."Deze activiteiten worden op de verschillende door-de-weekse-dagen georganiseerd.
Daarnaast verandert ook de aard van de activiteiten. Verschillende sportclubs, verenigingen en particulieren uit Aalten zullen, naast Figulus, de invulling van de middagen op zich nemen. Dit betekent ook meer afwisseling in de locaties. Michiel Stronks: "We hebben contact gezocht met verschillende clubs en verenigingen in Aalten. Tijdens het eerste blok gaan we voetballen en dansen op locatie, er is een creatieve middag, een bosspel en we gaan een keer naar de speeltuin. Ook zullen leerlingen van Schaersvoorde op hun school activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld timmeren of koken." Partijen die ook graag een middag voor hun rekening willen nemen kunnen contact opnemen met Figulus. Thea Lensink van IKC UnieK: "Het is een mooie gelegenheid voor organisaties om zich te promoten en om kinderen te enthousiasmeren."

In de praktijk
Hoe gaat dit praktisch allemaal in z'n werk? Alle kinderen die in Aalten naar de basisschool gaan kunnen op de locatie van één van de organiserende partijen (Figulus, IKC UnieK, kinderopvang Humanitas) voor €6-, een strippenkaart voor zes activiteiten kopen. Thea Lensink: "De strippenkaart staat op naam en kan gebruikt worden door broers en zussen uit één gezin. Daarnaast staan er ook, heel praktisch, contactgegevens van de kinderen op."

Op de scholen in Aalten komen posters te hangen waarop de kinderen per blok kunnen zien welke activiteiten er wanneer georganiseerd worden. Het tijdstip is, tenzij anders vermeld, altijd hetzelfde: van 16:00u tot 17:00u. Wie aan een activiteit wil deelnemen moet zich van te voren aanmelden, op de dag zelf naar de aangegeven locatie komen en de strippenkaart meenemen.

Officiële aftrap
Vrijdagmiddag 11 september zal om 16:00 de aftrap van dit nieuwe initiatief plaatsvinden bij de skatebaan naast de Ahof. MagaliTiemersma van Danzarte zorgt voor de invulling en daarnaast zal er een verrassingsact aanwezig zijn. Deze aftrap is gratis bij te wonen en iedereen is welkom, ook alle ouders. Strippenkaarten zijn hier éénmalig met korting, voor €5,-, te koop.