Het crossterrein aan de Roelendijk belooft spektakel door het hoogteverschil in het circuit.
Het crossterrein aan de Roelendijk belooft spektakel door het hoogteverschil in het circuit. Foto: PR Autocross Aalten

Autocross met crosskarts voor kinderen

AALTEN Alle vergunningen voor het crossweekend op 5 en 6 september zijn rond. Wel heeft het de nodige moeite gekost om alles voor elkaar te krijgen, de eisen met betrekking tot het milieu en veiligheid worden steeds strenger, maar het is gelukt.

De cross mag plaatsvinden en dat gebeurt op een nieuwe locatie rond de boerderij van de familie Wisselink aan de Roelendijk in Aalten. Naast het crossterrein op de gronden van de familie Wisselink is er op grond van de familie Winkelhorst parkeerterrein beschikbaar.

Kinderprogramma
Nieuw dit jaar en uniek in deze regio is het kinderprogramma op zaterdagmiddag vanaf ongeveer 16.00 uur. Alle kinderen van 5 tot ongeveer 12 jaar mogen gratis rijden in speciale crosskarts (V-buggies) of een racesimulator ingebouwd in een crossauto. Voor de veiligheid zijn er helmen, gordels en professionele begeleiding aanwezig.
De toegang is gratis, hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar. De eerder aangekondigde avondcross is komen te vervallen in verband met het (te) lage aantal aanmeldingen van deelnemers.

Zondag zijn de autocrosswedstrijden die meetellen voor het RAMO kampioenschap in de reguliere KNAF klassen, aangevuld met plaatselijke rijders en wellicht ook een damesklasse. Als de tijd het toelaat zullen ook de V-buggies voor de kinderen in actie komen.

De verwachting is dat een aantal prominente rijders uit het KNAF Nederlands Kampioenschap aanwezig is voor een laatste test als voor de beslissende wedstrijd in Baarle-Nassau op 19 september.
De baan heeft een uitdagende vorm met hoogteverschil en wijkt daarmee af van het normale rondje.
Om de baan in goede conditie te houden zet loonbedrijf Mateman ruim voldoende materiaal in.

Belangrijk is wel dat er gescheiden ingangen zijn voor deelnemers en bezoekers : deelnemers kunnen het rennerskwartier bereiken via de 4e Broekdijk/Roelendijk, bezoekers hebben toegang via de Klokkemakersweg.