Frank Wensink Foto: Leo van der Linde
Frank Wensink Foto: Leo van der Linde

Metamorfose voor De Pol

AALTEN - Evenementencentrum De Hofnar is per 1 september de nieuwe naam van De Pol in Aalten. Naast een nieuwe naam krijgt het zalencomplex aan de Polstraat ook een nieuwe exploitant; de Aaltense horeca-ondernemer Frank Wensink neemt het stokje over van Dick Heinen. "Een ontzettend grote en mooie uitdaging", aldus Wensink.

De plannen die er liggen voor de Hofnar zijn ambitieus. Wensink wil er een bruisend evenementencentrum van maken met ruimte voor concerten, beurzen, bruiloften, evenementen en theatervoorstellingen. Hij benadrukt dat er voor de verenigingen die al lange tijd wekelijks gebruik maken van de faciliteiten van de Pol niets gaat veranderen: "Die zijn en blijven meer dan welkom."

Nieuwe uitstraling
Voor Wensink, eigenaar van café Malle Babbel in Aalten, was één van de voorwaarden om aan dit project te beginnen dat hij zowel de binnen- als de buitenkant van het pand flink onder handen mag nemen.

Nog dit jaar wordt daar een begin mee gemaakt. De metamorfose van het complex aan de Hofstraat gaat stapsgewijs plaatsvinden en zal niet direct zichtbaar zijn voor de bezoekers. De bedoeling is dat in de loop van de tijd o.a. nieuwe verlichting en andere kleuren zorgen voor een hedendaagse ambiance.

Uitbreiding activiteiten
Naast de modernisering van het gebouw gaat de Hofnar haar bestaande activiteiten/evenementen uitbreiden en nieuwe opstarten. Zo wil Wensink gebruik gaan maken van de bijzonder mooie locatie in het dorp: aan het water, naast de A-Hof en met voldoende ruimte voor een terras met kleine kaart en een speeltuin.
Ook is het de bedoeling dat De Hofnar podium gaat bieden aan bands met grote naamsbekendheid en er meerdere keren per jaar dancefestiviteiten komen voor jongeren. Natuurlijk springt het centrum in op bekende Aaltense evenementen als het Volksfeest en Koningsdag. Wensink heeft ideeën genoeg als het gaat om de mogelijkheden van het evenementencentrum.
"We gaan nu eerst rustig opstarten. Met als eerste klapper natuurlijk het Aaltense Volksfeest over twee weken."