De reünie van de SGV Aalten. (Foto: Marcel te Brake)
De reünie van de SGV Aalten. (Foto: Marcel te Brake) Foto: Marcel te Brake

Reünie van stergolfvereniging

AALTEN Bij 't Schepersveld in Aalten werd onlangs een reünie gehouden van oud-leden van de SterGolf Vereniging Aalten.

De SGV begon in 15 augustus 1969 bij De Malle Jan en verhuisde in 1975 naar de locatie bij zwembad t Walfort. Nadat de plannen rond waren voor het 'nieuwe' Walfort, kwam de vereniging in 1986 terecht op de kelder van 't Schepersveld aan de Loohuisweg.

De SGV ging in 1996 ter ziele. De aanwas van jeugd was te minimaal om de vereniging draaiende te houden. Op de reünie was van de mensen van het eerste uur Harry Onnink aanwezig. De medeoprichters Ben en Willy Muller zijn helaas al overleden.

Reünie
Het idee van de reünie was van Benito Muller, mede door toedoen van een Facebookbericht van één van de oud-leden. Eveneeens via Facebook werden zoveel mogelijk oud-leden benaderd.
Dit resulteerde in een groep van ongeveer 30 oud-leden, die op de reünie door Benito Muller hartelijk welkom werden geheten. Na het welkomstwoord had iedereen de vrijheid om zich weer eens op de stergolfbaan te begeven en te kijken of de feeling er nog was.

Wisselbeker
Het werd een gezellige middag die de nodige herinneringen opriep en zeker een vervolg gaat krijgen. De organisator had een wisselbeker beschikbaar gesteld. Normaal zou degene met het minste aantal slagen deze beker winnen. Maar omdat er geen sprake meer was van dezelfde 'feeling' voor stergolf als zo'n 20 jaar geleden, werd besloten om de beker uit te reiken met de opdracht om de groep bij elkaar te houden en eventueel uit te breiden en er zeker een jaarlijks treffen van te maken.

Vervolg?
Uitbater Jan Hofsteenge van 't Schepersveld was erg content met de komst van de groep en hoopt ook op een vervolg. Dan zullen de banen nog een extra afwerkingslaag moeten krijgen, om weer tot aansprekende resultaten te kunnen komen. In ieder geval was de reünie een geslaagd treffen en wie weet wat de toekomst brengt.