Selena Krabbenborg verzorgt de muzikale omlijsting.
Selena Krabbenborg verzorgt de muzikale omlijsting. Foto: PR Aaltense Musea

Toneelvoorstelling in reprise

AALTEN - Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september in het thema Kunst en Ambacht zijn er diverse activiteiten, georganiseerd door de Aaltense Musea.

Op zaterdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt er in dorpsboerderij Freriksschure en bij mooi weer op het pleintje ambachtelijke kunst getoond, zoals het maken van glazen kralen, kantklossen, fotografie op glas et cetera. De entree is daar gratis; voor de andere ruimtes in het museum gelden beide dagen de gebruikelijke entreeprijzen.

Op zondag 13 september speelt theaterwerkplaats Grey Vibes vanaf 11.30 uur in museum Markt 12 de voorstelling Hoe?Zo! Nu/Toen. Afgelopen mei speelden de leden van de Grey Vibes theaterwerkplaats de voorstelling Hoe/Zo! Nu/Toen. Dit was een groot succes. Al de voorstellingen waren uitverkocht. Tijdens deze open monumentendag op zondag 13 september gaat de voorstelling in reprise.

De voorstelling is gemaakt voor Markt 12. De locatie is de inspiratiebron en de spelers zijn daar samen met regisseur Tineke Ubbels van KunstOpSchool aan de slag gegaan om de thematiek van oorlog, onderduiken, keuzes maken verder uit te diepen en theatraal vorm te geven.

Het publiek wordt in de voorstelling uitgenodigd om samen met de spelers te ontdekken wat een niet vrije samenleving betekent voor de mens, het gezin en de hele samenleving. Kleine huiselijke situaties die grote drama's kunnen worden, omdat men niet vrij is om te leven, te zeggen wat men wil of omdat men verplicht wordt mee te doen.

Selena Kranenborg verzorgt op saxofoon de muzikale omlijsting. De voorstellingen worden gegeven op zondag 13 september om 11.30 uur en 16.00 uur. Per voorstelling is er een maximum van 20 personen. Reserveren is dan ook noodzakelijk en kan aan de balie van het museum, telefonisch 0543 471797 of per mail info@aaltensemusea.nl.

Entree bedraagt €5,00 en dit is inclusief een kop koffie of thee.