Bredevoort verliest van GSV ´63

BREDEVOORT - De competitiestart is voor Bredevoort dramatisch gestart al naar een half uur stond het 3-0 voor GSV. Na dit begin was het erg lastig om nog iets te forceren, eindstand 4-1. Doelpuntenmaker Ramon ten Have.

Bredevoort heeft een redelijke voorbereiding doorlopen, ondanks de verliezen werd er bij vlagen leuk gevoetbald. Nu de competitie gestart is moet Bredevoort echter laten zien wat het waard is op eigen niveau. Dit moest gebeuren in de uitwedstrijd tegen GSV'63.

Vanaf de aftrap was direct duidelijk dat Bredevoort te kort kwam. Duels werden nagenoeg allemaal verloren en er werd te veel ruimte weggegeven. Dit gaf GSV de mogelijkheid om hier gebruik van te maken, dit deden ze dan ook effectief, nadat ze moeizaam gestart waren viel naar 15 minuten de 1-0. Na twijfelachtig verdedigen van Bredevoortse kant kon de bal van dichtbij ingeschoven worden. Dit had voor Bredevoort het signaal moeten zijn dat er een grote schep bij bovenop moest. Dit gebeurde echter niet, door niet secuur te verdedigen konden hierna de twee en drie nul snel gemaakt worden. Bij Bredevoort gingen de koppen langzamerhand hangen waardoor het zelf voetballend nauwelijks meer iets creƫerde. In de 42e minuut wist GSV door middel van een prachtig afstandschot de 4-0 binnen te schieten waardoor de wedstrijd beslist leek. Nog voordat het rust was wist Bredevoort echter nog wat terug te doen. Direct vanaf de aftrap werd Ramon ingespeeld, deze bedacht zich niet en schoot van afstand strak in de hoek, de keeper dook maak kon geen redding brengen, 4-1.

De goal voor Bredevoort viel op een gunstig moment, in de rust werd er op gehamerd dat er nog kans was. Dit was te zien aan de goal vlak voor rust, wel was het belangrijk dat er dan drie versnellingen omhoog geschakeld moest worden. Dit had zijn effect, Bredevoort kwam beter uit de kleedkamer. Door feller te voetballen kwam GSV er nauwelijks meer aan toe. Aan de andere kant had Bredevoort een aantal behoorlijke kansen waarvan er een aantal in had moeten gaan. De scherpte ontbrak echter in de afronding. Hierdoor vielen er in de tweede helft geen goals meer en kon Bredevoort met lege handen naar huis.

Lichtpunt in de gehele wedstrijd was de jongste man van het veld Rik Tankink, hij wist als een van de weinigen het merendeel van zijn duels te winnen en toonde een perfecte inzet.

Een zuur verlies in de eerste wedstrijd van het seizoen. Bredevoort heeft dit aan zichzelf te wijten en zal volgende week anders het veld op moeten komen. Dan wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Lochuizen, aanvang 14:00.