Milan, met zijn ouders Tom en Joyce.
Milan, met zijn ouders Tom en Joyce. Foto: PR stichting Voor Milan en zijn ouders

Stichting voor zieke Milan

DINXPERLO - Het is de nachtmerrie van elke ouder: een ernstig ziek kind. Het overkwam Tom Westendorp en Joyce Nieuwenhuis uit Dinxperlo, ouders van de eenjarige Milan. Voor de zomervakantie bleek Milan ernstig ziek door een erfelijke afweerstoornis: chronische granulomateuze ziekte (CGD). Familie en vrienden van Milan richtten een stichting op om het gezin te helpen.

Milan leidt aan de ernstigste vorm van CGD. Dit betekent dat zijn witte bloedlichaampjes, die normaal gesproken bescherming bieden tegen bacteriën en schimmels, niet werken. Zonder medicatie zou Milan snel overlijden.

Gelukkig is er een kans op genezing door stamceltransplantatie. Op 17 augustus is begonnen met deze zware behandeling, die gepaard gaat met een aantal chemo's. Tijdens de behandeling is Milan in volledige quarantaine en mogen alleen zijn ouders en opa's en oma's op bezoek komen.

Geld voor Ronald McDonaldhuis
Het verhaal van Milan kwam ook bij een aantal docenten op Schaersvoorde, collega's van opa René en oma Ria Westendorp, terecht.

Docente Resie Overgoor vertelt: "Voor de vakantie hoorden we van Réne dat Milan ernstig ziek is. Alle collega's waren erg geraakt door dit verhaal en wilden graag iets doen. Daarom hebben Nancy Beerten, Simone Arentz, Elroy Belterman en ikzelf besloten samen met Erik en André, twee broers van onze collega René, een stichting op te zetten."
Het voornaamste doel van de stichting is om het Ronald McDonaldhuis in Utrecht, waar ouders Tom en Joyce continu moeten verblijven, te bekostigen. "Het verblijf in het huis plus de kosten voor eten en drinken lopen namelijk flink in de papieren", zegt Overgoor.

Donaties welkom
De 'Stichting voor Milan Westendorp en zijn ouders' heeft de afgelopen weken al brieven gestuurd naar een groot aantal bedrijven in Dinxperlo en collega's, vrienden en familie gevraagd geld te doneren. Ook is er een facebookpagina opgezet. En met succes. Toch zijn donaties nog steeds meer dan welkom.

Ook geld nodig voor aanpassing woning

Resie Overgoor: "Als de behandeling goed aanslaat en Milan straks weer naar huis mag, dan moet ook het huis aangepast worden om het zo hygiënisch mogelijk te maken. Er moet bijvoorbeeld ander beddengoed komen. Ook daarvoor is het ingezamelde geld bedoeld."


www.facebook.com/voormilanenzijnouders of voormilanenzijnouders.blogspot.nl

Doneren kan op rekening NL95 RBRB 0919 3890 58 t.n.v. Stichting voor Milan Westendorp en zijn ouders