Team Slump en Els de Boer met de 'kunstroestbak'. Foto: Karin Stronks
Team Slump en Els de Boer met de 'kunstroestbak'. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Team Slump in 'kunstroestbak' naar Andorra

Aaltense equipe doet mee aan Carbage-Run

Door Karin Stronks

AALTEN - Vier Aaltense avonturiers gaan in februari van start in de Carbage-Run, een vijfdaagse rally dwars door Europa met dit keer de finish in Andorra als uiteindelijke doel. De deelnemers gaan van start in een auto die niet jonger is dan van 1998 en de dagwaarde mag niet meer bedragen dan € 500,-.

Team Slump uit Aalten heeft een oude Audi op de kop getikt en de wagen is geheel in het thema 'Garbage', afval, vuilnis, opgepimpt door kunstenares Els de Boer. Door het schilderwerk lijkt de wagen te zijn opgebouwd uit roestige ijzeren platen, baksteen en houten planken. Grappige details zoals een pleister en een muisje dat om de hoek kijkt prijken op de oude Audi. De auto staat tijdens de weekeinden van Septemberkunst in het centrum van Aalten.

Uitdaging
Olaf Brethouwer, Sander Lensink, Peter Kreijkamp en Arjan Lensink gaan de uitdaging aan om in vijf dagen onder andere vijf Europese gebergten te bedwingen in hun oude Audi. De start is in Gorinchem, waar 250 deelnemers vertrekken voor de Carbage-Run wintereditie 2016.

Vijf etappes
Olaf Brethouwer vertelt enthousiast: "De eerste dag voert ons naar Basel, Zwitserland. Daarna rijden we via Turijn, Italië naar Avignon en Toulouse in Frankrijk om op de slotdag in Andorra te finishen. Vijf doelen, vijf lange dagen te gaan."

"Elke dag krijgen we een opdracht, meestal erg humoristisch. Vorig jaar moesten we onder andere onze auto op een platform van legoblokken plaatsen en we kregen opdracht om met de wagen en een eland op de foto te gaan. We kijken erg uit naar de rally, we hebben er veel zin in!"

Septemberkunst
De tante van Olaf Brethouwer, de kunstenares Els de Boer, is gevraagd om de wagen in 'Garbage' stijl op te pimpen. De van oorsprong groene Audi werd door Sander Lensink eerst bruin gespoten. Daarna mocht Els haar kunsttalent op de wagen loslaten.

Kunstwerk te zien met Septemberkunst

Ze glimlacht: "Een hele week ben ik bezig geweest om de auto in een oude roestbak om te toveren. Het was mijn bedoeling om de suggestie te wekken dat de Audi is opgebouwd uit oude ijzeren platen, bakstenen en houten planken. De details kwamen later pas. Zelfs het dak is in stijl geschilderd!"

Peter Kreijkamp voegt toe: "Om iets terug te doen voor Els staat de auto tijdens de twee weekeinden van Septemberkunst te pronken in het centrum van Aalten voorzien van posters van het evenement!"

Sponsoren
De auto's die meedoen met de Carbage-Run moeten vanzelfsprekend aan een aantal veiligheidseisen voldoen, winterbanden zijn bijvoorbeeld verplicht.
Arjan Lensink legt uit: "We mogen een deel van de werkplaats van vakgarage Jawi gebruiken om de wagen rijklaar te maken. Jawi stelt zelfs gereedschap ter beschikking. Heel handig want hier kan de Audi tenminste op de brug! We hebben overigens nog meer sponsoren die ons steunen met geld, materiaal of brandstof."

"Bedrijven die ons willen helpen zijn trouwens nog steeds welkom. We houden voor de rally nog een sponsoravond waarin we een presentatie verzorgen over onze deelname aan de Carbage-Run."

Overnachten
Voor de Carbage-Run zijn meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn. Maximaal 250 auto's kunnen aan de rally meedoen.
"We waren het 180e team dat werd ingeloot, spannend was het wel! Gelukkig mogen we ook volgend jaar weer meedoen. In de plaatsen waar we ovenachten moeten we zelf voor een hotel zorgen. De organisatie zorgt ervoor dat de stop in een stad is waar genoeg hotels zijn, we hebben nog nooit problemen gehad met zoeken naar een goede slaapplaats. Mensen die ons willen volgen kunnen dat doen via Facebook, we hebben ook een eigen website", aldus Sander Lensink.


www.slumpaalten.nl of www.facebook.com/pages/Slump-Aalten