De organisatoren van de Pompoen-herfstfair.
De organisatoren van de Pompoen-herfstfair. Foto: Kristel te Bokkel

Pompoen-herfstfair in Barlo

BARLO Houd je van herfst en pompoenen? En van trekkers? Of knuffel je liever met konijnen? Dan moet je zaterdag 26 september in Barlo zijn. Rondom CBS Barlo en op het terrein van De Markerink vindt de pompoen-herfstfair plaats.

Door Kristel te Bokkel

Vorig jaar was het nog alleen een pompoenfeest. Dit jaar wordt het feest uitgebreid tot een heuse pompoen-herfstfair. Samen met de activiteitencommissie van Barlo ging de oudervereniging van CBS Barlo aan de slag en ontstond het idee voor de fair.

Enthousiasme
Geert Kobus, één van de vijf organisatoren, vertelt enthousiast: "We wilden graag weer iets doen en als oudervereniging sloegen we samen met de activiteitencommissie van Barlo de handen in één. Vorig jaar was het alleen het pompoenfeest, dit jaar maken we er een groter spektakel van. Er wordt gedacht aan de man, vrouw en het kind."

Heidi Gussinklo vult aan: "Als eerste hebben we natuurlijk de fair die compleet in herfstsfeer is aangekleed. Hier zullen verschillende standhouders hun hobby laten zien en/of zelfgemaakte producten verkopen. Inmiddels hebben zich al 20 standhouders gemeld."

Tijdens de fair zal er onder andere een stand met woonaccessoires zijn, maar ook een fotografe, een visagist, etc. Er kan zelfs meegedaan worden aan een workshop mini-zeepjes maken. Ook muziekvereniging Excelsior verleent medewerking aan de pompen-herfstfair. De muziekvereniging heeft, in samenwerking met Kramp, speelgoed en gereedschappen verzameld om tijdens de fair te verkopen.

Trekkertoertocht
"Naast dit alles is er nog veel meer te beleven. Zo zullen er aaibare konijnen zijn, maar ook geiten en loopt er een pony rond waar je een rondje op kunt rijden. Ook koor Ameezing zal drie keer optreden en er wordt een Tube Dance demonstratie gegeven. Om het allemaal compleet te maken kunnen mensen ook deelnemen aan de trekker toertocht. Deelname kost €7,50", aldus Marieke van Eerden.

Net als vorig jaar hebben alle kinderen van CBS Barlo en de Rupsjes in het voorjaar een pompoenplantje mee naar huis gekregen. Aan hen de taak om de pompoen zo groot mogelijk te laten worden. Tijdens de pompoen-herfstfair zal bekeken worden wie dat het best gedaan heeft en de grootste pompoen gekweekt heeft. In de pauze van de trekkertoertocht wordt de winnaar bekend gemaakt, en die wint een echte feest-pannenkoek van 't Noorden.

Op zaterdag 26 september is de pompoen-herfstfair, van 10:00 tot 14:00 uur op het terrein De Markerink en bij CBS Barlo. Toegang en parkeren zijn gratis. Mocht het echt herfstweer zijn dan zal de fair naar binnen verplaatst worden. Zo kan het altijd doorgaan.

Opgeven als standhouder of voor de trekkertoertocht kan via kobus.geert70@gmail.com.