Elske te Lindert. Foto: Frank Vinkenvleugel
Elske te Lindert. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Podium Dinxperlo is op zoek naar projectleden

DINXPERLO - Op zondagmiddag 13 december vindt een gezamenlijke concert van Fanfarekorps Psalm 150 en Projectkoor Podium uit Dinxperlo plaats. Sportcentrum 'Het Blauwe Meer' wordt dan weer omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal waar ruim 600 luisteraars kunnen genieten van een wervelend en afwisselend optreden van orkest en koor. Voor deze gelegenheid is tevens een Band samengesteld die onder andere een solist zal begeleiden die in Dinxperlo en in de Achterhoek een klinkende naam heeft: Rocco Ostermann.

Door Iris Jansen

De match tussen Psalm 150 en Podium Dinxperlo is zo succesvol dat besloten is om na bijna twee jaar weer een groots opgezet muziekspektakel te organiseren. Alhoewel het concert in de december plaatsvindt is het niet een echt kerstconcert te noemen maar meer een PROMSconcert met natuurlijk wel een knipoog naar kerst.

Licht klassieke muziek wordt afgewisseld met populaire nummers waarin alle partijen in steeds wisselende samenstellingen zullen optreden. Het optreden van Rocco is dan ook bijzonder te noemen en zal ook een jong publiek aantrekken. Door de samenwerking met Psalm 150 geleid door Tijmen Botma, zullen de mogelijkheden en inbreng van een Fanfarekorps van dit kaliber en kwaliteit voor een verrassing zorgen.

Ook Ernst Daniël Smid begeleiden

Gerard Boland van Psalm 150:'Voor dit concert heeft Han Hofs een vijfkoppige muziekband samengesteld die het koor, orkest en Rocco zal begeleiden. Verrassende combinaties en muziekkeuze zullen de luisteraars zeker aanspreken. Het is dan ook een concert voor jong en oud, en zowel de liefhebber van klassieke muziek als de popliefhebber komen ruimschoots aan hun trekken'.

Podium Dinxperlo
Onder leiding van Elske te Lindert zal het projectkoor weer een belangrijke rol innemen. Podium Dinxperlo is destijds voortgekomen uit de jeugdafdeling van de Protestante Gemeente in Dinxperlo. Tegenwoordig is het een volwassen setting geworden waarin naast de leden van de kerk, zangers van zelfs buiten Dinxperlo hun steentje bijdragen. Plezier in het samen zingen staat voorop, maar professionaliteit is bij het koor zeker aanwezig, gezien ook de goede solisten die het koor herbergt. Het koor heeft naast haar regelmatige optredens ook al enkele grote projecten zoals bijvoorbeeld 'Starlight' maar ook een concert met Liesbeth List in Theater De Storm in Winterswijk, op haar naam staan.

Aanmelden
Alhoewel weer veel mensen zich hebben aangemeld voor dit concert is bij zo'n groot orkest een veelvoud aan zangers zeer welkom. Elske: "Het streven is om toch wel zo'n 60 à 70 projectleden op het podium te hebben staan. Hierbij nodig ik zangers uit, jong en oud en zeker ook mannen, om aan dit concert mee te doen. Plezier en affiniteit met koorzang staat voorop waarbij het ook handig is wanneer iemand een zekere ervaring heeft. Noten kunnen lezen is hierbij natuurlijk erg handig maar niet verplicht." De repetities, voor het eerst op 27 september, zullen plaatsvinden in de Dorpskerk in Dinxperlo. Dat Podium Dinxperlo een goede naam heeft opgebouwd blijkt wel door het feit dat theater De Storm uit Winterswijk het projectkoor weer heeft uitgenodigd om in april Ernst Daniël Smid te begeleiden met zijn concert 'Lentekriebels'. Ook hiervoor zijn veel projectleden nodig. De repetities gaan dus in januari gewoon door voor diegene die de smaak te pakken hebben gekregen.


Aanmelden: podiumdinxperlo@hotmail.com of Elske te Lindert, tel. 06-10316761