Leerlingen van Schaersvoorde met het lesmateriaal bij De Ahof. Foto: PR
Leerlingen van Schaersvoorde met het lesmateriaal bij De Ahof. Foto: PR Foto: PR De Ahof

VMBO'ers leveren lesmateriaal

Voor De Ahof

AALTEN - Op maandagmiddag 23 november hebben de vierde klas VMBO GT + BL-leerlingen van de Groenafdeling van Schaersvoorde in Aalten leermiddelen over dieren aangeboden aan kinderboerderij de Ahof te Aalten.

Vanuit de kinderboerderij De Ahof was er behoefte aan nieuw educatief materiaal voor de jonge bezoekers, waar de Groenafdeling van Schaersvoorde graag haar medewerking aan verleende. De vraag van de Ahof sluit naadloos aan op het vak dierhouderij én het leert de leerlingen om samen te werken, te plannen en projectmatig te werken. De leerlingen hebben zelf bedacht wat ze wilden gaan maken en hebben alles zelf uitgevoerd. Hierbij werden vele talenten (van timmerlieden, kunstenaressen tot projectleiders) ontplooid.

Dit leverde voor de Ahof onder andere een voervoelbak, een vogelvoetbalspel, een speurtocht en een alpaca- en schapen-voelbord op. Alle projecten zijn voorzien van informatie zodat de bezoekers van de Ahof meer te weten kunnen komen over de aanwezige dieren. En hierdoor de kinderboerderij nog aantrekkelijker en educatiever is geworden voor de bezoekers.

Marinke Hilferink, docent dier van de Groenafdeling van Schaersvoorde en Michiel Stronks, beheerder van de Ahof, zijn van plan om veel vaker op deze mooie manier samen te werken.