Foto: PR
Foto: PR Foto: PR Brasserie Kerststerren

Brasserie Kerststerren bij 't Noorden

AALTEN - Zondag 13 december is het weer genieten bij 't Noorden. Samen met Jumbo Leussink en vele lokale winkeliers wordt opnieuw een verrassende brasserie gehouden. Alle kinderen mogen gratis een keer mee in de kersttrein. Heerlijke hapjes, prachtige kerstaankleding en sfeervolle muziek van het Popkoor Friends. Iedereen is van harte welkom.

Meer dan 20 bedrijven zullen inspiratie geven voor de naderende feestdagen op de jaarlijkse brasserie Kerststerren bij partycentrum 't Noorden. Op deze middag is het zalencentrum te klein: tenten worden bijgeplaatst om alle bedrijven een mooie plek te kunnen bieden. Jumbo Leussink staat met uiteenlopende feestelijke hapjes in de grote zaal. De kerstman is uiteraard van de partij en gaat graag met de bezoekers op de foto. Buiten op het terras, tussen de kerstbomen, is het lekker warmen aan de vuurkorven, onder het genot van een glaasje glühwein en verse oliebollen. Voor de kinderen is de trein omgetoverd in een kersttrein en elk kind mag gratis een keer mee. De middag wordt muzikaal omlijst door het popkoor Friends uit Lichtenvoorde, dat diverse kerstliederen ten gehore zal brengen.
De Brasserie is geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.


www.brasserieaalten.nl


Gepromoveerd

BREDEVOORT - Op 23 november is Nienke D. Faber-te Boveldt gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, Nijmegen.

Haar proefschrift was getiteld: Patient Empowerment by Interactive Cancer Pain Management - Bridging the gap between patient and caregiver.
De doelstelling van dit proefschrift was bewustwording voor de omvang van het probleem en aanbevelingen formuleren om pijnmanagement bij patiënten met kanker te verbeteren.
In 2010 is Nienke gestart met het promotie onderzoek 'Pijnsein.Dit onderzoek voerde ze uit op de afdeling Anesthesiologie van het Radboudumc, binnen het onderzoeksinstituut Radboud Institute for Health Sciences.
Nienke is geboren in Winterswijk en opgegroeid in Bredevoort. Het voorgezet onderwijs heeft ze gevolgd in Aalten. Daarna studeerde ze aan de universiteit van Wageningen, waar zij in 2010 haar Master Nutrition and Health behaalde.


PGA overweegt verkoop Oosterkerk

Vervolg van de voorpagina

Het kerkgebouw moet behouden blijven voor de hele Aaltense gemeenschap en de protestantse gemeente wil er graag gebruik van blijven maken voor die activiteiten waarbij de sfeer en uitstraling belangrijk is. Door dit te delen met andere partners denkt men dit ook voor de lange termijn te kunnen waarborgen.

Verkoop van de Oosterkerk heeft de voorkeur. De herbestemming dient passend en acceptabel te zijn gezien de binding van een groot aantal trouwe kerkgangers met deze kerk. Zij moeten dan ook zo veel mogelijk betrokken worden bij dit proces en het te volgen tijdspad. De kerk dient voorlopig in gebruik te blijven totdat een goede herbestemming is gevonden.
De Protestantse Gemeente Aalten geeft in een persbericht aan, dat zij zich realiseert dat dit voor velen een moeilijke en emotionele keuze zal zijn waarbij een goede betrokkenheid van de gemeente essentieel is.
Het rapport, en de adviezen, zijn toegelicht en er was gelegenheid om verhelderende vragen te stellen. Deze vragen en opmerkingen worden door de kerkenraad meegenomen in het vervolg, want er werden nog geen besluiten genomen. Bij een te nemen besluit zullen de gemeenteleden te zijner tijd opnieuw gehoord worden. Het rapport is te verkrijgen op het kerkelijk bureau en te lezen op de website www.kerkvenster.nl.

Foto: Familie Te Boveldt