Erik Luiten snijdt de klinkerkoek aan. Foto: Karin Stronks
Erik Luiten snijdt de klinkerkoek aan. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Nieuw: Aaltense Klinkerkoek

Ontwikkeld door bakkerij Van den Dobbelsteen

Door Karin Stronks

AALTEN - Twee forse Belgische paarden, fraaie nieuwe bestrating, een boerenkar, een specialiteitenbakkerij, een mooi winters zonnetje, een wethouder, enkele toeschouwers en een geheel nieuw product. Al deze 'losse eindjes' werden samengevoegd op vrijdagochtend 27 november om 10.00 uur tot een bijzonder tafereel.

Geïnspireerd door de mooie nieuwe bestrating in het Aaltense centrum compleet met het nostalgische karrenspoor heeft specialiteitenbakkerij Van den Dobbelsteen een nieuw product ontwikkeld.

Om afronding straatwerk centrum Aalten te vieren

Om te vieren dat de werkzaamheden, die voor de ondernemers voor overlast hebben gezorgd, achter de rug zijn, werd de Aaltense Klinkerkoek op een toepasselijke wijze gepresenteerd. Gerrit Luiten mende de zeventien jaar oude grote maar brave Belgische paarden Sientjen en Diana die de kar trokken waarop de pakketjes met Aaltense Klinkerkoeken lagen.

Rondje om de kerk
Bakker Erwin van den Dobbelsteen, gestoken in traditionele bakkersoutfit compleet met witte muts, sprong soepel na 'een rondje om de kerk' van de kar en pakte een mand met kakelverse Aaltense Klinkerkoeken. Wethouder Erik Luiten, die verkeerszaken in zijn portefeuille heeft, mocht de luxe koek aansnijden en tevens de eerste verpakte Aaltense Klinkerkoek in ontvangst nemen. Projectleider van de gemeente Aalten Arjan Klumps, betrokken ambtenaar Bert van de Vooren en personeel van bakkerij Van den Dobbelsteen waren ook aanwezig bij de presentatie van het nieuwe product.

Mooi en positief gebaar
Wethouder Erik Luiten erkende het feit dat de ondernemers hinder hebben ondervonden van de werkzaamheden in het centrum. Luiten sprak: "Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt, zo luidt de algemeen bekende opmerking. Ik begrijp dat ondernemers die met hun winkel aan de opgebroken straten grenzen, overlast hebben ondervonden. Gelukkig zijn de werkzaamheden zeer voorspoedig verlopen en zijn ze zelfs voor de geplande datum afgerond. Ik vind de presentatie van bakker Van den Dobbelsteen een mooi en positief gebaar na toch een tijd van ongemakken!"

Sfeer en nostalgie
Luiten vervolgt: "Wij als Aaltenaren mogen best trots zijn op de nieuwe bestrating. Het ademt sfeer en nostalgie uit. Gisteren was ik met een delegatie uit Aalten op bezoek in Delfzijl. Daar werd onder andere gesproken over veranderende bevolkingssamenstelling en kregen we diverse rondleidingen. Nu ik daar ben geweest en de situatie daar heb gezien vind ik dat wij als Aaltenaren echt niet ontevreden mogen zijn over ons centrum. De pergola's, de bestrating met karrensporen en de nieuwe verkeerssituatie mogen er zijn, vinden wij. Het was even afzien maar alles ligt er weer knap bij!"

Proeven
esirée en Edwin van den Dobbelsteen deelden plakken Aaltense Klinkerkoek uit onder de belangstellenden die met genoegen het nieuwe product uitprobeerden. Na de officiële presentatie klom Gerrit Luiten weer op de bok en spoorde Sientjen en Diana aan om de weg naar huis te hervatten. De forse paarden voor de kar deden het gemoedelijk aan en hadden zo'n drie kwartier nodig om de thuisbasis in Barlo te bereiken.