De band AC/Dixie treedt op tijdens Let it Snow! Foto: PR
De band AC/Dixie treedt op tijdens Let it Snow! Foto: PR Foto: Gerwin Nijkamp

Let it Snow staat voor samen maar niet standaard

Margreet Stortelder wordt tijdens haar uitleg over Let it Snow aangevuld door Reeny Klein Gunnewiek: "We willen de bezoekers een ultieme winterbeleving meegeven met een knusse en gezellige opzet, met sfeervolle pleinen die de winkelstraten zullen verbinden. Met de nieuwe opzet hebben we gekozen om kraamhouders te vragen en te selecteren die mooie en exclusieve producten verkopen. Hiermee onderscheiden we ons van de traditionele kerstmarkten, waarbij de 'standaard'-kramen zich presenteren. Maar wij willen wat anders. Ook geven we de ondernemers de kans om zichzelf te presenteren en zij zullen de winkelstraten dan ook vullen met hun eigen kraam. De samenwerking met alle Lichtenvoordse ondernemers (zowel winkeliers als horeca) staat hoog in het vaandel en is vrijwel uniek. Daardoor maken wij het samen mogelijk om dit nieuwe evenement neer te zetten. In de korte periode is er veel werk verzet, waardoor 'Let it Snow!' het visitekaartje wordt van Lichtenvoorde. Hier zijn we nu al trots op, ook al zien we dit jaar als een opstart. We hebben de ideeën om volgend jaar grootser uit de pakken al op de plank liggen."

Veel muziek
Op de pleinen en andere plekken in Lichtenvoorde spelen – naast de hierboven genoemde acts - onder andere Hot Stuf, Rocking Town, Sjam, Mart en Jacco, en het Charles Dickens koor. Na het opwarmende middagprogramma gaat het winterfeestje door in de horeca van Lichtenvoorde. Vanaf 16.00 uur kan het feest losbreken in de verschillende kroegen met live-bands en DJ's, zoals Poor John, AC/Dixi, DJ Ronnie, Bad Timing, Flügel DJ, Kleine Martijn en Feestzanger Pim. Dat staat wat de enthousiaste organisatoren van 'Let it Snow!' betreft allemaal wel vast.

Will it snow?
Wat natuurlijk nog niet vaststaat is of het 6 december echt gaat sneeuwen in Lichtenvoorde. Een witte Kerst, of in dit geval eigenlijk een witte Sinterklaas, blijft altijd afwachten, zeker in Nederland. Op het moment van de deadline voor dit artikel zegt een betrouwbare website over de weersverwachting voor 6 tot 9 dagen vooruit: "Aanhoudend licht wisselvallig met temperaturen rond of net boven normaal. Aan het eind van de periode neemt de kans op neerslag iets af." En de weergeschiedenisstatistieken melden: "Normaal is het op 6 december 6 tot 10 graden. Het is al eens 13 graden geweest overdag, maar ook al eens min 7, en 's nachts zelfs min 12. Het kan droog zijn, het kan regenen, het kan zelfs hagelen en het kan inderdaad ook sneeuwen." Tja …

Plekken en tijden
Zoals eerder bekendgemaakt wordt het centrum van Lichtenvoorde voor 'Let it Snow!' ingedeeld in vier clusters, vier sfeerpleinen, verbonden met elkaar en met de winkelstraten. Met op elk plein muziek, zang en meer, en veel kramen bij de ondernemers zelf voor de deur. De vier pleinen zijn de Markt, de Varkensmarkt, het plein voor de Bonifatiuskerk en de Nieuwmarkt/Molendijk. 'Let it Snow!' begint aanstaande zondag om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er in de horecazaken muziek met live bands en DJ's, en die muziek gaat na afloop van de wintermarkt zoals gezegd gewoon door. De entree voor de markt en voor de kroegen is gratis.

Voorgeschiedenis
Het idee voor 'Let it Snow!' ontstond enkele maanden geleden, pás enkele maanden geleden. Margreet was net voor de Lichtenvoordse kermis benaderd door de Lichtenvoordse Ondernemersvereniging (LOV). Op een brainstormavond kort daarna werd een denktank gevormd, na een presentatie voor de LOV door Margreet en de haren op 12 oktober werd die denktank opgevolgd door een echte – zeskoppige - commissie die concreet met de voorbereiding voor 'Let it Snow!' aan de slag ging. Het resultaat van die voorbereiding is zondag 6 december te ondergaan in Lichtenvoorde!


www.facebook.com/LetItSnowLichtenvoorde