Zelf proberen te spinnen kan ook.
Zelf proberen te spinnen kan ook. Foto: PR NatuurlijkBuiten

NatuurlijkBuiten op Monumentendag

SINDEREN Op zondag 13 september is de theeschenkerij van NatuurlijkBUITEN aan de Toldijk in Sinderen een van de opstappunten voor de 'Open Monumentendag' fietstocht. De fietsroutes liggen klaar vanaf 11.00 uur. Op die dag gaat een gepijlde fietsroute van 25 km, uitgezet door de VVV-fietscommissie, langs open ateliers en monumenten in Varsseveld, Westendorp en Sinderen. Start vanaf het Hofshuus in Varsseveld of bij NatuurlijkBUITEN aan de Toldijk 11 Sinderen.

Men hoeft niet direct te vertrekken want bij NatuurlijkBUITEN laat Aart Stans zien hoe de wol van eigen Reylandschapen (die met de handschaar geknipt zijn) wordt gekaard, gesponnen en getwijnd. Anna Kemp zal laten zien hoe de witte wol op een natuurlijke manier gekleurd kan worden met bijvoorbeeld uienschillen maar ook met bloemen van de goudsbloem, boerenwormkruid of de bladeren van de vlier, liguster of walnootboom.
Vanaf NatuurlijkBUITEN gaat de fietsroute richting Sinderen naar de werkplaats van Ineke Bruil waar meerdere kunstenaars hun werk tonen.
Vervolgens naar de oude maalderij en de Keurhorsterkerk en via Varsseveld en Westendorp naar het atelier van Gerard Velthuis, de jachthut bij Huize Tandem en de bijenschuur in het Hoenderbos aan de Spaanselaan.