Tim (links) en Willem nemen al een voorproefje op het kussengevecht. Foto: Frank Vinkenvleugel
Tim (links) en Willem nemen al een voorproefje op het kussengevecht. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Dinxperlose Jeugddag

Voor en door jongeren

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Zaterdag 19 september is er voor de tweede keer een Dinxperlose Jeugddag, georganiseerd door 15 jongeren van verschillende kerken. De jeugddag heeft deze keer als thema Tear down the walls.

Tim Boerman en Willem Jansen maken allebei deel uit van de organisatie. Tim: "Onze jeugdag is met name gericht op jongeren vanaf 14 jaar. Je bent natuurlijk ook welkom als je wat ouder bent maar dan sluiten de activiteiten wellicht niet zo goed aan." Willem voegt hieraan toe: "Jongeren vanaf 14 jaar vormen een levendige doelgroep. Er is ook vrij weinig voor christelijke jongeren te doen en daarom kwamen we met een vriendengroep op het idee om een jeugddag te organiseren." Tim: "Je hoeft niet perse lid van een kerk te zijn om te mogen aansluiten. Als je er open voor staat dan hebben we iedereen iets te bieden. Voel je vooral welkom."
"Als doel hebben we gesteld dat we samen een gezellige en geslaagde dag hebben waarin we samen God mogen ontmoeten", vult Willem aan."En niet alleen jongeren uit Dinxperlo, maar ook van elders zijn meer dan welkom."

Thema
Het thema van deze jeugddag is Tear down the walls. "Dit slaat eigenlijk op drie verschillende onderdelen", geeft Tim aan. "Het afbreken van de muren tussen de verschillende kerken, en het afbreken van de muur die je om jezelf hebt gebouwd. Willem: "Dat wordt vormgegeven door allerlei leuke en gekke activiteiten gedaan en we hebben ook een geweldig avondspel. Jongeren leren elkaar en ook zichzelf kennen.

'Leuke dingen doen binnen het thema'

Het is prettig om te zien dat je als gelovige jongere niet alleen staat maar dat er meerderen zijn die geloven in iets waar jij ook voor staat. We beginnen de dag in ieder geval met een 'vet' kussengevecht. Tim voegt daar aan toe: "We bieden ook een stukje uitdaging op geestelijk gebied en geven iets om over na te denken. Er komt een gastspreker uit Belgiƫ. Hij heeft al eerder gesproken in een van de kerken en dat sprak de jongeren aan."

Vorig jaar was de jeugddag goed bezocht met ongeveer 50 bezoekers. "Er waren toen veel positieve en enthousiaste reacties en daarom organiseren we het ook nog een keer", zegt Willem. "We doen het op een locatie die neutraal is. Dus niet in een van onze eigen kerken of gemeenschap. Dan loop je niemand voorbij en ben je toch als het ware onafhankelijk."

Kosten en aanmelding
Willem: "De kosten worden grotendeels vanuit de kerk bekostigd door giften. Hier komen we eigenlijk wel mee uit. Onze gemeenschap vindt het goed dat we hier als jongeren actief mee bezig zijn. Ze willen ons graag financieel steunen." "En dat houdt weer in dat we de jongeren een gratis jeugddag kunnen aanbieden", zegt Tim. "Je moet je wel vooraf aanmelden want het is wel erg prettig om te weten hoeveel jongeren er ongeveer komen. We gaan namelijk afsluiten met een gezellige barbecue." De Dinxperlose jeugdag is op zaterdag 19 september van 10:00 tot 22:00 uur aan de Europastraat 6 in Dinxperlo.


Info en aanmelden: www.jeugddag.weebly.nl