Een spelmoment van FCD 2. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een spelmoment van FCD 2. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Grand Opening FC Dinxperlo groot succes

DINXPERLO - Op vrijdag 4 september vond alweer de vijfde editie van de Grand Opening van FC Dinxperlo plaats. Voor het eerst met zes teams en dus een avond met een vol programma.

FCD 1 opende de avond tegen promovendus Gonemo/Redox 2 uit Winterswijk. Bij rust stond een stand van 1-2 op het scorebord. Dominique Scheepers had de score geopend, maar Gonemo wist in de laatste minuut voor rust twee maal te scoren. Via doelpunten van Rens Heusinkveld, Kevin Nieuwenhuis en Mark Spoor werd het na rust 4-2. Gonemo maakte het met de 4-3 nog even spannend. In de laatste vijf minuten besliste FCD de wedstrijd uit twee counters via Kevin Nieuwenhuis en Arjan Wolsink, 6-3.

FCD 2 speelde tegen het derde team van Gonemo/Redox. In deze wedstrijd bleek het verschil in kwaliteit wat groter, want FCD kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen. Het stond al snel 2-0, de gasten deden nog even wat terug met de 2-1, maar het stond al snel weer 4-1. In de tweede helft liep FCD 2 uit naar een mooie score: 7-3.

De wedstrijd tussen FCD 3 en 4 was achteraf bezien de mooiste wedstrijd. Eigenlijk ging deze wedstrijd volledig gelijk op en was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Het was echter de ervaring van FCD 3 die doorslaggevend was en ook de drie punten opleverde. Het was aan de uitstekend keepende Barry Mateman te danken dat FCD 3 de voorsprong wist vast te houden. Toen het toch 4-4 werd na een mooi doelpunt van Sven Feukkink, leek FCD 4 de winst te ruiken. Het was echter FCD 3 dat via een benutte penalty van Dennis Brus de overwinning greep.

FCD 5 en 6 mochten de avond tegen elkaar afsluiten. Dit zijn de twee jongste teams van FCD met enkele grote talenten. De ruststand van 1-1 was terecht. In de eerste vijf minuten na de rust was FCD 6 de bovenliggende partij. FCD 5 mocht doelman Axel Wolsink danken dat het 1-1 bleef. In de laatste fase van de wedstrijd bleek de tank echter leeg bij de debutanten van FCD 6.
De individuele kwaliteiten (en ook een jaar ervaring in de zaal) van FCD 5 waren toen doorslaggevend. Via enkele mooie acties en aanvallen liep men, nadat in totaal ook drie keer de paal werd geraakt, uit naar een 6-3 overwinning.