Ook de jongste leden van Scouting zijn blij met het nieuwe gebouw. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ook de jongste leden van Scouting zijn blij met het nieuwe gebouw. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Scouts trots op nieuw gebouw

BREEDENBROEK - Helemaal klaar is het nog niet, maar het nieuwe clubgebouw van de Scouting Saksenheerd is inmiddels in gebruik genomen.

Op een prachtige locatie aan de rand van het Breedenbroekse bos, staat nu een prachtig en functioneel scoutinggebouw dat aan alle eisen voldoet die voor de scouting belangrijk zijn.

Terwijl de groepen al draaien zal er doorgewerkt worden om de puntjes nog even op de i te zetten.
Tonnie Jansen, voorzitter van Scouting Saksenheerd vertelt: "Het oude clubgebouw was tot voor kort gevestigd in een voormalige kleuterschool in de bebouwde kom van Breedenbroek. Het was enorm gedateerd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het bracht veiligheidsrisico's met zich mee. We konden geen veilige en gezonde omgeving bieden. Ook de buitenruimte voldeed niet aan de normen die je graag gehanteerd zien voor de Scouting. Vaak werd er al uitgeweken naar het bos. Het complete plaatje was niet meer optimaal. Er moest echt iets anders geregeld worden."

Leden
Momenteel telt Scouting Saksenheerd ongeveer 55 leden die op de vrijdagavond en de zaterdagmiddag actief zijn.
Het zijn verschillende leeftijdsgroepen.

Op de vrijdagen zijn de Explorers (14-18 jaar) en de Stam (18-23 jaar) actief, en op de zaterdagen zijn er de welpen (7-11 jaar) en de Scouts (11-14 jaar).

De leden komen uit Breedenbroek en de omliggende plaatsen. Maar liefst 89 procent komt uit Dinxperlo.
ansen: "Maar we kunnen nog steeds leden gebruiken. Iedereen is welkom, ook wanneer je als leiding aan de slag wilt. We bieden hier ook cursussen voor aan."

Vervolg op pagina 3.