Foto: Karin Stronks
Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Ben Simmes and Friends voor goed doel

DINXPERLO - Op zondagmiddag 4 oktober 2015 wordt er in de RABObankzaal van schouwburg Amphion een bijzonder benefietconcert gegeven. Het concert begint om 15.00 uur. Als titel kreeg het concert: Ben Simmes and Friends. Eén van de meewerkende 'friends' van Ben Simmes is het koor Con Spirito uit Dinxperlo.

Medio oktober 2015 zullen vijf medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem een paar weken als vrijwilliger naar Ethiopië vertrekken. In het Soddo Christian Hospital gaan zij opereren en les geven aan lokale zorgverleners en vroedvrouwen. Extra aandacht wordt daarbij gegeven aan het zelf en ter plaatse maken van hygiënische hulpmiddelen (maandverband en incontinentiemateriaal).

10 euro per kaartje naar goede doel

Om geld voor dit doel in te zamelen wordt onder andere dit benefietconcert gegeven. De algehele muzikale leiding van het concert is in handen van Ben Simmes, de bekende dirigent en musicus uit Gaanderen. Hij nam ook het initiatief. Al zijn koren en muzikale vrienden doen belangeloos mee.

De deelnemers zijn: MannenkoorCon Spirito uit Dinxperlo, het Gaanderens Mannenkoor, Kamerkoor Berghs Vocaal. Gemengd Kerkkoor Gaanderen, De Ulftse Nachtegalen, Vocaal Ensemble Luscinia. Op het toneel worden verder verwacht de Klezmergroep Mesjpoge, dansers van dansgroep Bertha Huls, de pianisten Kirsten van Oort, Anita Simmes en Henk Bennink, de zangeres Sabine Elfers en de musici Pauline Jansen, Robert Wijnands en ook Julian, Jorrick en Jelmer Simmes.
De presentatie van het benefietconcert is in handen van het duo Daphne Maas en Michel Rözer.

Van elk verkocht kaartje is € 10 voor het goede doel. De kaartverkoop is uitsluitend - zowel digitaal als aan de kassa - via schouwburg Amphion.


www.amphion.nl