Ger-Jan Voerman. Foto: Karin Stronks
Ger-Jan Voerman. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Expositie Ger-Jan Voerman bij Elim

AALTEN - Ger-Jan Voerman doet dit jaar voor het eerst mee met Septemberkunst. Hij schildert al jarenlang portretten en stillevens. Zijn werk is te zien in gebouw Elim, tegenover de oude st. Helenakerk in het centrum van Aalten.

"Ik kon al eerder meedoen maar had toen nog niet genoeg schilderijen vond ik zelf. Nu heb ik twintig stukken die ik kan laten zien", legt de Aaltenaar uit. Voerman is gevorderd amateurkunstenaar. Hij heeft in huis een zolder ingericht als werkruimte. Zijn ezel staat net onder een groot tuimelraam, de lichtsituatie is hierdoor ideaal. Op grote panelen heeft hij zijn schilderijen opgehangen, het werk is prachtig. De portretten zijn treffend, tot in de details verzorgd. Er zit diepte in door het werken met licht en schaduw. Ook de stillevens zijn uitstekend in balans. Ze vertellen een verhaal.

De schilderijen vertellen een verhaal

Hij vindt het heerlijk om zich terug te trekken in zijn eigen stekkie op de zolder. "Hoe lang ik erover doe om een schilderij te maken? Nou, dat hangt er vanaf hoeveel tijd ik over heb. Soms kan ik maandenlang bezig zijn met een doek. Bij een stilleven ben ik al een hele tijd bezig met de opstelling, het moet gewoon kloppen. Ik merk wel dat ik de lat steeds hoger leg, bekijk het nog eens van een afstand, nog eens vanuit een andere hoek. Zodra ik het gevoel heb dat ik het niet nog mooier kan maken dan is het af", vertelt Ger-Jan Voerman enthousiast. Zijn expositie wordt waarschijnlijk in de hal van Elim gehouden. De schilderijen worden opgehangen aan verrijdbare en staande scheidingswanden. Voerman glimlacht:"'Zo kan ik de ruimte optimaal benutten. Bovendien worden in Elim ook andere activiteiten gehouden en dan kunnen we de wanden zo aan de kant schuiven!"